RECENSIE: Efdemin - Carry On, Pretend we're not in the Room

Efdemin - Carry On, Pretend We're Not In The Room
recensie cijfer 2008-11-27 Wie wel eens minimal heeft geluisterd en hier geen liefhebber van is, heeft al snel het idee dat het allemaal te eentonig klinkt. Af en toe komt er echter een plaat uit die je van mening kan doen veranderen. De Duitse dj Phillip Sollmann, beter bekend als Efdemin, bracht in 2007 zijn eerste album uit bij het Dial label, wat lovende kritieken kreeg. Een jaar later is het tijd voor het eerste mixalbum van de Duitser, dat uitkomt bij Curle Recordings, de thuisbasis van Efdemin’s grootste hit tot nu toe: ‘Acid Bells’.

Zet Carry On, Pretend We’re Not In The Room niet op als je het druk hebt of vol adrenaline zit. Nee, deze plaat komt pas echt tot z’n recht als je er aan toe bent. Als je na een lange dag werken het avondeten naar binnen hebt gewerkt, pak je je luie stoel en een goed boek erbij. Ondertussen klinken de ontspannende beats van tracks als ‘Deep Again’ en ‘It Is All Around Us’ op de achtergrond en vliegt de tijd voorbij.

Pure minimal streelt je oren met ‘Second To None’, terwijl met ‘Kaos’ een goede clubtrack te horen is. Efdemin heeft op één eigen nummer na maar liefst dertien tracks in de blender gegooid, wat geheel niet onaardig klinkt. Collega’s als Craig Alexander, Scott Grooves en Surgeon leggen met hun vibe de basis voor het schijfje. Drum’n’Bass dj Photek bewijst met ‘T’Raenon (Version)’ ook niet vies te zijn van een minimaltrack, waarmee de hekken gesloten worden.

Carry On, Pretend We’re Not In The Room kan voor nieuwe luisteraars de deur naar de minimal techno en house openen, waarmee Efdemin bewijst potentie te hebben om een breed scala aan publiek te trekken. Met ‘America’, de enige track die de dj zelf gemaakt heeft, wekt hij de interesse naar meer eigen werk. Prima plaat die de verwachtingen zelfs iets te boven schieten.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Efdemin Label:Curle Recordings / NEWS
Devian – God to the Illfated

Devian - God to the IllfatedWat kan het toch heerlijk zijn om ouwe bekenden terug te horen. Devian is...

Osdorp Posse – 2 decennia

Osdorp Posse - 2 Decennia Nederhop is ooit door de Osdorp Posse bedacht en groot gemaakt. Na twee...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT