RECENSIE: Cecile - Bad Gyal

Ce ‘Cile - Badgyal
recensie cijfer 2008-10-15 Na Goody in 2007, een samenwerking met Sean Paul en een horde aan verworven vrouwelijke fans, is het tijd voor de nieuwe plaat van Ce’Cile. De sexy, van Jamaica afkomstige zangeres, is tot nu toe als enige vrouw doorgebroken in de internationale dancehallscene. Haar nieuwe plaat Badgyal telt, inclusief bonustrack, achttien nummers en komt uit bij Kingstone Records.

De cd begint met een paar standaard dancehalltracks, waar geen of weinig originaliteit in zit. Daar komt met ‘Oh Yeah’ gelukkig verandering in. Dit nummer wordt gedomineerd door de Nederlander Ziggi, die onlangs zijn nieuwe album In Transit uit heeft gebracht. Met een up-tempo beat en de bekende dancehall clapgeluiden is dit een heerlijk nummer wat tijdens feesten pas echt tot z’n recht kan komen. Iets wat niet snel op een feest gedraaid zal worden, maar daarom niet minder lekker in het gehoor ligt, is ‘Without You’. Deze sensuele reggaetrack nodigt uit om lekker achterover te hangen, wat we ook van ‘Waiting’ kunnen zeggen. ‘Waiting’ heeft met de popachtige melodie potentie om een hit te worden, wat voor de dancehallliefhebbers misschien niet positief zal zijn.

De rest van de cd brengt eigenlijk geen boeiende nummers meer naar voren. ‘Talk Talk’ springt er uit wat betreft de originaliteit ten opzichte van de rest van het album, door de danceachtige beat. Doordat de rest van het album totaal niet op één lijn ligt met dit nummer slaat het de plank compleet mis, wat natuurlijk zonde is. Met bonustrack ‘Waiting RMX’ probeert Ce’Cile het samen met Shaggy, bekend van ‘Angel’, goed te maken. Helaas, ook met de hekkensluiter komt ze niet verder dan de standaard beats en Shaggy’s stem was na ‘Angel’ al niet meer geliefd. Met Badgyal maakt Ce’Cile niet de wenselijke opvolger van Goody.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Cecile Label:Groove Attack
Hautekietendeleeuw – Waar

Hautekietendeleeuw - WaarDe laatste Tröckener Kecks-cd tk dateert alweer van 2000. Rap daarna werden...

HSSLHFF - Love = the drug

Hasselhoff (HSSLHFF) - Love = The Drug Voortgekomen uit de formatie Broshim doet HSSLHOFF (tegenwoordig zonder de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT