RECENSIE: Osdorp Posse - ft. Laberinto - The World Might Suck...

Laberinto ft. Osdorp Posse – The World Might Suck
recensie cijfer 2008-05-21 De hardcore hiphoppers van de Osdorp Posse staan al zo'n 20 jaar garant voor recht voor je raap teksten en beukende beats. Waar het begon met een simpele Amiga, ging de band een vernieuwend cross-overproject nooit uit de weg. In het verleden werd al zeer succesvol met Nembrionic (Hammerdeath) een plaat uitgebracht en was er een samenwerking met Blind Justice. De nieuwste plaat waarop de OP zich laat horen, is eigenlijk een release van de Venezolaanse metalband Laberinto. Op The World Might Suck staan dertien tracks, waarvan drie nummers al op het laatste OP album gereleased werden. Tevens bevat de plaat een aantal nieuwe tracks en remixes.

De plaat opent met 'In Da House'. Voor metal en hiphop niet alledaagse ritmes knallen je huiskamer binnen en de OP-leden doen zelfs een zangpoging. Tevens is de combi Nederlands, Engels en Spaans weer eens iets anders. Dit verfrissende begin zetten ze door in 'What You Don't Know', wat een van de beste tracks van de plaat is. Dan is het tijd voor het legendarische en beruchte nummer 'Moordenaars'. De brakke beats zijn vervangen door wat stevige Latino-Metal. De track komt nu nog beter uit de verf.

Een van de andere coole nummers is 'Libertad'. Harde gitaarriffs, fijne solo's en een vette tekst met inhoud. Met 'Decada In Your Neighbourhood' denk je even een oude Sepultura plaat te horen, maar al snel wordt de beat rustiger en flowt Def P er op los. 'Perfect Girl, Perfect World' is vooral muzikaal een erg leuke track en heeft een catchy refrein. Dan is het tijd voor een remix voor in mijn ogen een van de vetste OP tracks: '(Weer) Geen Clubhit'. "Ook roffere klanten hebben recht op pret, we verzorgen wel effe de bieromzet!" De volgende track is 'Roekies en Broekies'. Hierin laten de heren van de OP een stijl horen, die ze vanaf de Kernramp-cd wel vaker laten horen. Meer zang dan rap, op een manier die op mij een beetje een kinderachtige indruk maakt.

Het heeft moeite gekost om de plaat een waardige full-length te laten zijn. Van de vier remixes, waarvan de originele tracks al op dit album staan, is alleen de 'Libertad'-remix de moeite waard. Denk je dan ook de nummers weg die al eerder zijn uitgebracht, dan houd je in feite zes nummers over. Ook al klinkt de plaat prima en zal menig nederhop liefhebber deze plaat in de kast willen hebben staan, de heren hebben er eigenlijk de kantjes vanaf gelopen. Dat wordt enigszins goed gemaakt door de bonus-dvd met 15 jaar beeldmateriaal van Laberinto. Deze dvd bevat een interview, live footage en alle videoclips. Voor liefhebbers van Laberinto is de dvd een leuke extra. Als je weinig met de band hebt, zul je bij de dvd snel afhaken.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Osdorp Posse Label:Djax
Sebadoh – Bubble & Scrape

Sebadoh - Bubble & ScrapeHet is inmiddels een lucratieve bezigheid geworden voor een business die het...

Annihilation Time – Tales Of The Ancient Age

Annihilation Time - III, Tales of the Ancient Age Annihilation Time is een vijftal uit Calfornia en is volgens de bio The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT