RECENSIE: Marcus and the Rebels - Marcus and the Rebels

Marcus and the rebels-demo
2004-07-08 Sommige mensen begrijpen de essentie van festivalinfo niet helemaal en denken dat we niet alleen informatie verschaffen over de festivals op onze website, maar dat wij zelf ook festivals organiseren. Zo kregen we een tijdje geleden een demo van Marcus and The Rebels, met daarbij een brief gericht aan de “Organisatie van Ijsselpop/Bevrijdingspop”. Wij kunnen er niet voor zorgen dat Marcus en zijn Rebels op deze festivals komen te spelen, maar nu we die demo CD toch hebben, kunnen we er natuurlijk best even naar luisteren.
Marcus speelde eerder in de reggeaband Rebel Souls. Toen deze band werd opgeheven is hij op zoek gegaan naar nieuwe muzikanten, waarmee hij de nieuwe band Marcus and the Rebels vormde. De demo bevat vier nummers: drie ruwe mixen en één live track. Het eerste nummer, 'King of Kings', is een vrolijke reggea song, ideale muziek om naar te luisteren op een zonnig zomerfestival. Het nummer 'Masterpiece' is een wat sentimenteler nummertje, het klinkt vooral leuk door de blaasinstrumenten, die zorgen voor een beetje extra. Zonder dat zouden de bijna zes minuten die het nummer duurt een stuk langdradiger zijn geworden. Het volgende nummer, 'Dread at Control', kabbelt een beetje in hetzelfde tempo voort en voegt daarom weinig toe. Het vierde nummer, een live bonustrack, klinkt dan gelukkig weer even wat anders. Hier laat de band horen dat ze het er op het podium aardig goed vanaf brengen.
Marcus and the Rebels maken reggeamuziek, die niet echt vernieuwend is. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, Marcus heeft een stem die uitstekend geschikt is voor reggea, de nummers worden door de rest van de band ook prima gespeeld. Wanneer er op gelet wordt dat sommige nummers niet te langdradig worden, zou deze band nog best eens een sfeermaker kunnen worden op verschillende festivals.
Recensent:Ike Breed Artiest:Marcus and the Rebels Label:Eigen Beheer
Taxi to the Ocean - Sunday Longplay

Taxi to the ocean - Sunday Longplay'Sunday Longplay' is de tweede officiële cd van het Utrechtse "Taxi To The...

Crash Karma - One Size fits None

Crash Karma - One Size Fits None Tool. Dan hebben we dat maar meteen gehad. Crash Karma uit Den Bosch schijnt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT