RECENSIE: Hallo Venray - Leather on my Soul

Hallo Venray – Leather On My Soul
recensie cijfer 2008-09-14 Het nieuwste wapenfeit van Hallo Venray is daar. En de band uit Den Haag pakt het gelijk goed aan. Dubbel album Leather On My Soul moet dit trio weer prominent op de muzikale kaart van Nederland zetten. De vraag is niet of dat gaat lukken en wanneer dat gaat lukken, maar met welke schijfje van dit dubbel album het gaat gebeuren.

Plaat 1 is voor de zaterdagavond. Met andere woorden, dit is de elektrische uitvoering van de nummers. Plaat 2 is prima geschikt voor de zondagochtend. Hierop hoor je dezelfde twaalf nummers maar dan nu akoestisch uitgevoerd. Een gewaagde maar wel erg leuke actie voor de fans. En uiteraard ook de toekomstige fans. Want hoewel de band al twintig jaar meedraait klinken ze in geen enkel opzicht gedateerd. Maar goed, we hoeven voor deze plaat dus niet meer het internet af te struinen voor mooie akoestische uitvoeringen van de nummers.

De twee uitvoeringen leveren niet altijd grote verschillen op. Neem bijvoorbeeld ‘Winner’. Nier erg hoor, maar het zijn juist de versies die wel duidelijk verschillen die het leuk maken. Zoals het nummer ‘Woman’. In de elektrische uitvoering een stevig rocknummer maar in de akoestische uitvoering een minstens zo mooie ballad. De kans bestaat dat je snel de voorkeur geeft aan een van de twee platen en de andere voorgoed in de kast verdwijnt. Dus geef ze allebei een kans, ze zijn het beluisteren zeer zeker waard.

Leather On My Soul is een aanrader voor de liefhebber. Het geeft een mooi kijkje in de keuken met betrekking tot de evolutie van een nummer. Vaak komen ze als akoestische liedjes de repetitieruimte binnen en als elektrische knallers weer naar buiten. De akoestische nummers die hier te horen zijn zullen dicht bij de originele versie liggen. Maar oordeel vooral zelf welke versie uiteindelijk mooier is.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hallo Venray Label:Excelsior Recordings
The Spinto Band – Moonwink

The Spinto Band - Moonwink The Spinto Band is een zeskoppig collectief uit Delaware in de VS. Sinds...

Stereo MC's - Double Bobble

Stereo Mc's - Double Bubble De release van Double Bubble mag best verrassend genoemd worden. Het zesde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT