RECENSIE: Jim Noir - Jim Noir

Jim Noir – Jim Noir
recensie cijfer 2008-08-04 De Britse Jim Noir, in het dagelijks leven luisterend naar de naam Alan Roberts, is goed bezig. Zijn debuutalbum zorgde al voor een groot aantal positieve kritieken en dat zal met dit twee album zeker niet minder zijn. Jim Noir is de titel van zijn tweede album. Makkelijk te onthouden in ieder geval. Deze uit Manchester afkomstige multi-instrumentalist laat weer eens horen dat hij over heel veel talent beschikt.

We kennen Noir meer van muziek bij reclames, games en televisieseries dan van hits. Zijn creatieve werkjes zijn zeer geliefd als ondersteuning van beelden. Grey’s Anatomy, Adidas en Play Station maakte al gebruik van zijn liedjes. Maar niet alleen zij hebben het talent van Noir ontdekt, ook de Super Furry Animals is het opgevallen dat hij lekkere muziek maakt. En het is juist die band waar de muziek van Noir het beste mee te vergelijken is. Sterker nog, vanaf het eerste nummer van het album zijn de overeenkomsten goed te horen. En die vergelijking gaat dan voornamelijk op met het album Rings Around The World van de uit Wales afkomstige Animals.

Op Jim Noir staan een aantal hele lekkere nummers. Het melodietjes van ‘On A Different Shelf’ blijft snel hangen en ook ‘Happy Day Today’ krijg je niet snel uit je hoofd. Een erg op de jaren zestig leunend nummer met een gospelachtig refrein. En de eerste single van dit album, ‘All Right’ behoort ook zeker tot de muzikale toppers. Een nummer met een sterk Royksopp tintje.

Eigenlijk heeft Jim Noir een hele lekkere plaat gemaakt waarvan je nu al weet dat het geen bestseller zal worden. Zeker niet in Nederland. In Groot-Brittannië zou het nog kunnen. De Super Furry Animals hebben daar immers ook miljoenen albums verkocht. Maar dit album zou het zeker wel verdienen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Jim Noir Label:Ada Global
Symphonity – Voice From The Silence

Symphonity - Voice from the SilencePowermetal bands schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond en ook de...

Kaskade – Strobelite Seduction

Kaskade - Strobelite Seduction It’s You, It’s Me was geen impressief debuut en zal bij weinig mensen een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT