RECENSIE: Death Letters - Play It Like You Mean It

The Death Letters – Play It Like You Mean It
recensie cijfer 2008-07-13 Slechts een dag voor het schrijven van dit stuk stonden The Death Letters op te treden op het gratis Rotterdamse Metropolis festival. Zoals gebruikelijk lieten de twee jongens van respectievelijk 15 en 17 jaar oud het publiek zien waar ze goed in zijn. Play It Like you mean it! is de titel van de opgenomen demo en dit is te zien op elk podium waar ze staan. Vergelijkingen worden getrokken met Jimi Hendrix en Led Zeppelin, zegt genoeg toch?

Op de demo staan zes tracks. Elk nummer bevat sterk gitaarwerk waar waarmee de band even duidelijk maakt hoe een gitaar bespeeld hoort te worden. De sterke Engelse teksten, strakke gitaar riffs en snelle drums vormen een prima demo. Opvallende nummers zijn het opbouwende ‘Future Visitors’ en ingetogen ‘Fading Light’. De afsluiter van het schijfje is het geweldig rockende ‘Schizophrenic’, een nummer waarin wat gitaarwerk afkomstig is van Led Zeppelin’s In My Time Of Dying.

Het enige minpunt dat ik kan vertellen over dit schijfje, is het tekort aan nummers. We want more! De band is deze zomer nog te zien op onder andere Trailerpop, Breda Barst en SkateJam.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Death Letters Label:Eigen Beheer
Black Sun Empire - Driving Insane

Black Sun Empire - Driving Insane / Endangered SpeciesHet Utrechtse drum ’n bass-collectief Black Sun Empire heeft totnutoe drie...

Zappa Plays Zappa - Zappa Plays Zappa

Zappa Plays Zappa - Zappa Plays Zappa Zappa Plays Zappa is het project waarmee Dweezil Zappa de omvangrijke en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT