RECENSIE: The Kevin Costners - Come on In

The Kevin Costners – Come On In
recensie cijfer 2008-06-08 Een kleine twee jaar na het winnen van de Grote Prijs van Nederland ligt het debuutalbum van The Kevin Costners in de winkel. Come On In telt twaalf pop/rock liedjes. De live kritieken over dit vijftal zijn veelal lovend. Nu eens kijken hoe ze het eraf hebben gebracht in de studio.

De muziek die de band maakt past helemaal in de sfeer van het label waar ze hebben getekend. Als hofleveranciers van gerespecteerde gitaarbands heeft de band er verstandig aan gedaan om bij Excelsior te tekenen. Hierdoor beperken ze de kans om in de vergetelheid te raken, zoals regelmatig het geval is bij bands die de grootste talentenwedstrijd van Nederland hebben gewonnen.

Al snel werd duidelijk dat de leden van The Kevin Costners een talent hebben voor het schrijven van mooie liedjes. Na drie repetities werd de eerste bandwedstrijd al gewonnen. ‘Lack Of Sun’ is een voorbeeld van één van deze mooie liedjes. Een mooi kort popliedje met een pakkend refrein. Ook het titelnummer ‘Come On In’ blijft lekker hangen. Lekkere zangpartijen, slepend, maar niet zeurend. Ook ‘No Steve Vai’ moet vermeld worden. Hierin laat de band horen dat ze erg goed naar The Beach Boys hebben geluisterd qua harmonieën. Met betrekking tot de tekst zit er ook duidelijk een verwijzing naar ongetwijfeld een andere inspiratiebron van de band, The Beatles. Daarnaast zijn er in een aantal nummers ook nog wat jaren negentig Britpop gitaarrifjes te herkennen. Maar het hoogtepunt bewaart de band voor het einde. Afsluiter ‘The Lights’ laat nogmaals horen dat de leden van de The Kevin Costners talentvolle liedjesschrijvers zijn.

Come On In is een heel knap debuutalbum. Mooie pakkende liedjes die ongetwijfeld door een grote groep muziekliefhebbers omarmd zullen worden. Hopelijk durft ook de media aandacht te besteden aan deze band.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Kevin Costners Label:Excelsior Recordings
LPG - With the Earth above me

LPG - With the Earth Above Me LPG is een vijfkoppige band uit Hoogezand-Sappermeer, Groningen. Met zijn...

Sparkle Of Hope – Light The Torches

Sparkle of Hope - Light the Torches Het begon allemaal in het jaar 2000 toen vijf vrienden bij elkaar kwamen. Na...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT