RECENSIE: Second Base - Recover

Second Base – Recover
recensie cijfer 2008-06-20 Al vijf jaar knallen de mannen van Second Base hun punkrock door de zalen en over de festivals. Afkomstig uit Aarschot te Belgie heeft deze band al door heel Europa getourd, vele bandcompetities gewonnen en vele cd's / demo's verkocht. Ook vele media waren enthousiast over het materiaal van Second Base en hun live performance. Tweehonderdvijftig shows in het afgelopen jaar laten zien dat we hier niet te maken hebben met een klein bandje uit Belgie, al moeten we toch heel eerlijk zijn en toegeven dat we nog nooit van deze band hebben gehoord. Er komen hier veel Belgische releases langs zoals the.maple.room, Sparkle Of Hope, Campus en The Setup. Deze trekken allen hetzelfde publiek maar Second Base schijnt dus een kleintje te zijn in deze grote vijver van Belgische bands die als maar meer vissen krijgt en waar te weinig vissers hun hengeltje nog in opgooien om weer eens te gaan vissen.

Het zal dan ook moeilijk zijn om op te vallen tussen deze vissen en eruit gehengeld te worden. Met de net iets té eentonige stem van zanger Stijn slaat de verveling nét niet toe op deze EP. Vijf nummers die zijn opgenomen samen met Miguel Marquez in Assafora te Portugal zijn op deze EP te vinden. Drie nummers melodieuze punk, één emo nummer en één nummer wat hier net tussen balanceert. Kennelijk heeft Second Base een ontwikkeling meegemaakt waardoor het melodieuze steeds meer overheerst boven de pure punk die de band eerst maakte. Een melodieuze ontwikkeling die tegenwoordig snel naar de emo hoek verwijst. Vergelijkingen met NOFX, Rival Schools, I Against I en Strike Anywhere zijn wel degelijk van toepassing naast deze melodieuze ontwikkeling.

Al met al levert Second Base met deze EP vijf strakke nummers af. Begin 2009 kunnen we de full- length verwachten van Stijn, Sam en Jeff. Hopelijk gaat de muzikale ontwikkeling van deze band zich doorzetten want de gedachte dat we de volgende keer vijftien van dit soort nummers op één schijfje te vinden zijn doen onze tenen krommen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Second Base Label:Kickass Records
Sparkle Of Hope – Light The Torches

Sparkle of Hope - Light the TorchesHet begon allemaal in het jaar 2000 toen vijf vrienden bij elkaar kwamen. Na...

Campus - We Are The Silence

Campus - We Are The Silence Campus blijkt niet alleen een wat meningloze vertaling, maar er bestaat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT