RECENSIE: Campus - We Are The Silence

Campus - We Are The Silence
recensie cijfer 2008-06-12 Campus blijkt niet alleen een wat meningloze vertaling, maar er bestaat tevens een groep onder de naam. Een indiepop groep uit Duitsland heet hetzelfde, een genre wat de brengers van We Are The Silence trouwens totaal niet zijn. Dat de bandnaam niet erg goed gekozen is is een feit. De Campus die ik bedoel is een Belgische hardcore groep, bestaand uit vijf leden en heeft onlangs zijn debuut uitgebracht.

Hoewel titels als ‘Fate suits us perfect’, ‘No future, no other me’ en ‘Reason before you die’ wat afgezaagd klinken, is de muziek op het album gelukkig een stuk minder afgezaagd. We kunnen het vergelijken met een Across Five Aprils en Death Before Disco.

Met dank aan een the.maple.room, Rise&Fall, The Setup en Sparkle Of Hope staat België reeds hoog op de hardcorekaart. Na We Are The Silence weten we zeker dat er hier één aan toegevoegd kan worden; Campus! Momenteel worden de vijf jongens op sleeptouw genomen door Intohimo, een post-hardcore groep uit Zweden. De zes heren laten de Belgen heel Europa zien en zullen hier uiteraard veel bekendheid door winnen. Dit te danken aan hun geweldige nummers, waarvan we er tien terug vinden op hun eerste uitgaven.

De nummers knaller er stuk voor stuk even hard in en kennen genoeg verschillen om divers, maar toch te klinken als Campus; een band die verplicht bezocht moet worden wanneer ze in Nederland staan!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Campus Label:Funtime Records
Second Base – Recover

Second Base - RecoverAl vijf jaar knallen de mannen van Second Base hun punkrock door de zalen...

Porcupine Tree – Lightbulb Sun

Porcupine Tree - Lightbulb Sun Porcupine Tree is druk met het uitgeven van re-issued cd’s. Naast het in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT