RECENSIE: Room 2012 - Elevator

ROOM 2012 – Elevator
recensie cijfer 2008-06-01 Niet alleen Nederland is de laatste jaren overspoeld met verschillende talentenjachten, ook onze Oosterburen hebben er een hoop voor hun kiezen gehad. Afgelopen december werden daar de winnaars van de Duitse variant van Idols, Popstars On Stage, bekend gemaakt. Er waren vier gelukkigen die naast de eeuwige roem, deelname aan een band en een platencontract hebben gewonnen. De gelukkigen zijn de Duitsers Julian Kasprzik en Sascha Schmitz. De Spanjaard Cristobel Galvez Moreno en de Nederlandse Tialda van Slogteren. Samen vormen zij ROOM 2012. Hun debuut is sinds kort te verkrijgen in de winkel en heet Elevator.

In ons land was Tialda nooit erg succesvol in Idols (twee maal haalde ze de workshopronde). In Duitsland is het haar gelukt om de jury en kijkers te overtuigen van haar talenten. Samen met haar drie bandleden mag ze nu gaan proberen Europa te veroveren. Dit moet gaan gebeuren met een mix van rock, pop en hip hop. En hoewel veel muziekliefhebbers argwanend tegenover een band staan die op de manier is samengesteld, blijkt dat na een enkele luisterbeurt al niet nodig. Elevator is een heel aardig album. Hoewel er een paar mindere nummers op staan zijn er zeker ook een aantal hits te ontdekken. Zoals de eerste single van het album, ‘Naughty But Nice’. Maar ook ‘Cuckoo Brain’, ‘Fresh’ met daarin het mooie orgelgeluid en ‘Take A Minute’. De wat rustigere nummers op dit album slaan de plank toch een beetje mis. Ze komen niet zo goed uit de verf als de up-tempo nummers.

Zoals gezegd is Elevator dus een heel aardig album. Ook al is het moeilijk om deze band echt te beoordelen omdat ze alleen zingen en geen instrument bespelen of nummers schrijven. Maar wat ze dus wel doen, doen ze goed. Lekkere popnummers zingen die snel blijven hangen. Maar wanneer het album een aantal nummers minder had gehad dan was het nog beter geweest. Dus de volgende keer misschien een iets kritischere selectie.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Room 2012 Label:Warner
Avishaj Cohen Trio - Gently Disturbed

Avishai Cohen Trio - Gently DisturbedIn de jazz-kringen heeft de Israelische jazzmusicus Avishaj Cohen zich...

Tim O’Brien – Chameleon

Tim O'Brien - Chameleon Voor u allen die op zoek zijn naar de laatste hype in muziekland, de nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT