RECENSIE: Larry Garner - Here Today Gone Tomorrow

Larry Garner - Here Today Gone Tomorrow
recensie cijfer 2008-05-22 Larry Garner is geboren in New Orleans en opgegroeid in Baton Rouge, Louisiana. Zijn muzikale loopbaan is, zoals vele bluesmuzikanten, begonnen in een kerk, waar hij als jong knulletje op zijn gitaar de diensten begeleidde. Na z'n legerdienst in Korea moest hij het hoofd boven water zien te houden, door zijn dagelijkse werk in een fabriek te combineren met het spelen van ontelbare concerten, in en om zijn geboortestad. In 1988 brak Garner pas definitief door, toen hij voor zijn song ‘Doghouse’ de BB King “Lucille” Award in de wacht wist te slepen. Naderhand heeft Larry nog diverse aansprekende prijzen als muzikant in de wacht gesleept, maar de BB King-award is toch wel de prijs die het meest van invloed op het vervolg van zijn carrière is geweest.

Larry’s laatste album dateert alweer uit 2002 en nu zes jaar later ligt het album Here Today Gone Tomorrow in de schappen wat door het label Dixiefrog is uitgebracht. Het album is een eerbetoon aan zijn vader Edward Garner, zijn schoonmoeder Mable Barnes, zijn enige tante Helen en de vele vrienden van Larry, die intussen al niet meer onder ons zijn. Het heeft overigens ook niet veel gescheeld of Larry Garner had ook het tijdelijke voor het eeuwige verruild, want de Louisiana bluesman heeft in de afgelopen jaren met ernstige hartklachten behoorlijk op het randje van de afgrond gestaan.

Here Today Gone Tomorrow is een album dat niet heel veel afwijkt van zijn vorige werk en over de hele linie genomen is het bluesalbum redelijk ingetogen, met slechts twee nummers die enigszins van het standaard bluespatroon afwijken. ‘Heavy Rider’ is een dergelijk nummer, waar met behulp van Larry’s goede vriend ‘Stanley ‘Buckweat Zydeco’ Dural op accordeon een broeierige Louisiana Swamp Zydeco sound wordt neergezet. Het andere nummer is slotnummer ‘Funk It Up’, een heerlijk funky nummer met uitstekend baswerk van Shedrick Nellon. Nellon laat eveneens opvallend strak baswerk horen op ‘For You, Mr. King’, wat overigens niets anders dan een groots eerbetoon in houdt aan Larry’s held ‘BB King’. Het overige en overigens ook prima baswerk op het album wordt verzorgd door Miguel Hernandez, die bovendien als vaste waarde van Larry’s band en vaste bassist op de tournees kan worden beschouwd.

Bijna alle songs op ‘Here Today Gone Tomorrow’ zijn door Garner zelf geschreven en gecomponeerd, met uitzondering van ‘Champagne Reefer’, welke door Mckinley Morganfield oftewel Muddy Waters in 1981 reeds aan het papier is toevertrouwd. Naast een uur muziek treffen we als bonus een beeldopname aan van een Larry Garner optreden uit 2003 in Parijs, met het nummer Cold Chills, dat reeds als studio uitvoering in 1998 op het album Standing Room Only is verschenen. Een mooier slot op dit album van een Larry Garner in optima forma kun je als liefhebber van een relaxt stuk Louisiana Swampblues niet wensen. Uitstekend album!
Recensent:Bert Reinders Artiest:Larry Garner Label:Dixiefrog
Madonna – Hard Candy

Madonna - Hard CandyGeruggesteund door onder meer Timbaland, Justin Timberlake en Pharrell...

The Black Crowes – Warpaint

The Black Crowes - Warpaint Na een break van vier jaar, beginnen The Black Crowes in 2005 weer samen op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT