RECENSIE: Demians - Building an Empire

Demains – Building An Empire
recensie cijfer 2008-05-15 ‘One of the most assured and accomplished debut albums I’ve ever heard, the textures and dynamics within the music are breathtaking. A must for everyone that appreciates the art of epic and ambitious 21st century rock music’. Dit is wat Steven Wilson te zeggen had over het debuut album van de Franse band Demains. Steven Wilson kennen we uit de haast legendarische band Porcupine Tree. Dat deze man zo'n hoge pet op heeft van een band welke buiten Frankrijk maar een handje vol luisteraars heeft is apart te noemen.

Luisterend naar deze cd kunnen we Steven Wilson geen ongelijk geven. Demains neemt je op Building An Empire mee op een muzikale trip. De zorgvuldig uitgekozen lagen in de muziek geven je kippenvel en de stem van Nicolas Chapel is haast betoverend te noemen.

Alle nummers zijn geschreven en ingespeeld door Nicolas Chapel zelf. Hierdoor valt de emotie en de samenhang op de voorgrond. Bij elk nummer krijg je een gevoel van begrip voor deze man, deze componist, want als we naar ruim een uur nog steeds niet op het einde van deze cd zijn dringt het door dat het prachtige nummer ‘Sand’ maar liefst een zestien minuten tellend meesterwerk is.

Demains is een band voor liefhebbers van experimentele muziek, muziek die met gevoel is gemaakt en muziekliefhebbers. Van deze cd zal je keer op keer genieten en elke keer iets nieuws ontdekken wat het nog beter maakt.

Hopelijk neemt Steven Wilson deze band mee op tournee als ze weer deze kant uit komen. Demains verdient het namelijk om op het grotere podia te verschijnen en zijn kunsten te vertonen. Eigenlijk zijn het geen kunsten maar is deze muziek gewoon ‘kunst’.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Demians Label:SPV
King’s X – XV

King's X - XVProgressieve metal, grunge, funk en soul muziek gecombineerd met zang dan...

Cousin Lou – Moody Dollar

Cousin Lou - Moody Dollar Onder het mom van ‘Save The Music Industry’ brengt het Utrechtse label Beluga...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT