RECENSIE: The Matches - A Band in Hope

The Matches – A Band In Hope
recensie cijfer 2008-04-23 De naam The Macthes deed in mij in eerste instantie geen belletje laten rinkelen. Maar na het aanzetten van deze cd was er één opvallend nummer op deze cd. ‘Wake The Sun’ is namelijk een nummer wat al enkele keren op MTV is voorbijgekomen. Deze clip zal bij jullie misschien ook een belletje laten rinkelen.

Ooit begonnen als de band The Locals maakten deze mannen een mix tussen ska en punk. Anno 2008 richten zij zich meer op de alternatieve pop en rock liedjes die lekker catchy zijn en fijn in het gehoor liggen. A Band In Hope is alweer het derde album van deze band. Op dit album vinden we inderdaad lekkere en catchy pop en rock liedjes.

Elk nummer is gemaakt om het refrein mee te zingen. Is dit bij vele bands zeer irritant, bij The Matches komt het zeer natuurlijk over, zelfs hier komen er na de tweede luisterbeurt al enkele tappende voetjes en neuriënde woorden voor. De cd is in eerste instantie simpel omgebouwd maar naarmate we deze cd vaker luisteren vallen de tempowisselingen en de geweldige zanglijnen ons pas op. The Matches heeft maar liefst drie leden die over een geweldige stem beschikken. Hier wordt dan ook volop van gebruik gemaakt. Zo horen we het ene nummer Jon Devoto zingen en het volgende nummer Shawn Harris. Dit is een aangenaam verschijnsel aangezien deze cd maar liefst vijftien nummers bevat. Dit ligt toch zeker boven het gemiddelde van elf á twaalf nummers die tegenwoordig op één cd staan.

The Matches levert met A Band In Hope een lekkere plaat af die wel eens flink de hitlijsten kan gaan bestormen. Met ‘Wake The Sun’ doen ze in ieder geval al een stap in de goede richting. It’s just a matter of time voordat we The Matches op de grote podia in Nederland zien.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:The Matches Label:Epitaph
White Williams - Smoke

White Williams - SmokeIn de VS doet White Williams het goed. De critici zijn lovend en men weet...

Pennywise – Reason To Believe

Pennywise - Reason to Believe Vernoemd naar het gelijknamige Stephen King-monster werd in 1988 de band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT