RECENSIE: Various - Motel Mozaïque Sampler

Motel Mozaïque – Sampler
recensie cijfer 2008-05-04 10 – 13 April was de periode dat Rotterdam even de muzikale hoofdstad van Nederland was. Uit het hele land kwamen mensen naar de stad aan de Maas om zich te verdiepen in het uitgebreide muzikale aanbod. En nog steeds zijn een hoop bezoekers aan het nagenieten van de laatste editie van Motel Mozaïque. En waarmee lukt dat beter dan met een deze sampler cd. Een selectie van vijftien namen van geprogrammeerde artiesten en bands. Deze cd geeft een mooi overzicht van de muzikale diversiteit van dit festival. Een combinatie van nieuwe artiesten en de wat meer ervaren rotten van het vak.

Goldfrapp heeft de eer deze cd te openen. Sinds hun debuutalbum uit 2000 wordt de band overladen met positieve kritieken. Waarom? Dat laten ze horen met de sfeervolle opener ‘Little Bird’. Dit nummer stoomt je klaar voor de energieke electro-rock van het Canadese Holy Fuck. Erg leuk op dit album is de bijdrage van Tim Vanhamel. De frontman van Millionaire is te horen met ‘Until I Find You’. Eén van de nummers van zijn onlangs verschenen solo album. Het lijstje met leuke liedjes kan nog veel uitgebreider, maar het is te veel om alle nummers te behandelen. Eigenlijk zijn er geen dieptepunten, tenzij je niet graag naar goede muziek luistert.

Het is moeilijk om een verzamelalbum te beoordelen. Deze cd moeten we dan ook maar beschouwen als prima promotie materiaal voor een leuk festival. Daarnaast is ie ook uitermate geschikt om op de hoogte van de onlangs uitgekomen album. Hoe klinkt de nieuwe Jamie Lidell? Zijn de heren van The Black Lips al iets rustiger geworden? En niet te vergeten; hoe klinkt toch de muziek van de band met die onuitspreekbare naam Thinguma*jigsaw. Maar vergeet vooral niet te luisteren naar A Fine Frenzy met het prachtige nummer ‘Almost Lover’. Het enige wat je hoeft te doen is lekker dit album op te zetten en je te laten verassen door al het goeds dat erop staat. En daarvoor maakt het niet uit of dat je er wel of niet bij bent geweest.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Various Label:Eigen Beheer
John Legend – Live From Philadelphia

John Legend - Live from PhiladelphiaOp de achterkant van de digipack waar Live From Philadelphia in verpakt is,...

Alabama 3 – Hits and Exit Wounds

Alabama 3 - Hits and Exit Wounds Alabama 3 , leveranciers van de aanstekelijke openingstune van hitserie ‘The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT