RECENSIE: Jesse Malin - On Your Sleeve

Jesse Malin - On your sleeve
recensie cijfer 2008-04-16 Jesse Malin is een echte muziekfreak. De man heeft dan ook een gezonde tic: hij probeert altijd om in de steden die hij aandoet de lokale platenzaak even op te zoeken. Even checken of er nog wat interessants voor hem tussenzit. Aangezien hij zo’n beetje continu op tournee is met zijn band(s) zal hij inmiddels een jaloersmakende verzameling albums in zijn kast hebben staan. Voor zijn nieuwste album On your sleeve gunt hij ons indirect een blikje in zijn platenkast. Hierop covert hij namelijk een 14-tal liedjes die hem hebben beïnvloed.

Het album trapt lekker fris af, met een prima versie van Neil Young’s ‘Looking for a love’. Meteen valt op dat Malin het in de studio prima naar zijn zin moet hebben gehad tijdens de opnames van dit album. Het enthousiasme spat er in deze opener namelijk vanaf.

Het album laveert tussen covers van grootheden als Neil Young, Lou Reed, The Rolling Stones en Sam Cooke en versies van werk van nieuwere bands als The Hold Steady en The Kills. In principe kan Malin goed uit de voeten met al dit materiaal, maar niet alles klinkt even geslaagd. Zo hadden zijn versies van bijvoorbeeld ‘Walk on the wild side’ (Lou Reed) en Wonderful World (Sam Cooke) wat mij betreft beter achterwege gelaten kunnen worden. Malin is hier gewoon op zijn best in uptempo songs als ‘Me and Julio by the school yard’ (Simon & Garfunkel) en ‘Do you remember rock ’n roll radio’ (The Ramones). Maar ook zijn versie van Elton John’s ‘Harmony’ verdient een eervolle vermelding. Toch stiekem eigenlijk een erg mooi liedje, van die Elton!

Opgenomen in slechts zeven dagen heeft Jesse Malin met On your sleeve een prima tussendoortje afgeleverd.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Jesse Malin Label:One Little Indian Ltd
Elvira Madigan – Regent Sie

Elvira Madigan - Regent SieMidden 19e eeuw was Elvira Madigan een bekende koorddanseres uit Denemarken....

Beef – The Original

Beef - The Original Beef werd eind jaren ‘90 opgericht door ervaren muzikanten – eerder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT