RECENSIE: Jesse Malin - Outsiders

Malin
recensie cijfer 2015-12-07 Jesse Malin heeft een goede staat van dienst en weet desondanks buiten de radar van de algemene muziekliefhebbers te opereren. Acht jaar lang was hij de frontzanger van punkgroep D Generation, maar Jesse Malin opereert al vele jaren solo. Gaandeweg heeft hij het respect van muzikanten als Ryan Adams en Bruce Springsteen verdient. Outsiders is het achtste complete album van Malin.

De plaat bevat een mix van punk, rock en singer-songwriter nummers. Het album begint krachtig met ‘Outsiders’. Het ritme heeft een Bo Diddley gevoel, maar de zang van Jesse Malin doet meer denken aan de grote rootsrock van Bruce Springsteen en The Allman Brothers Band. Dankzij een aangevulde blazerssectie heeft het lied een vol geluid. ‘The Hustlers’ heeft dit gevoel ook, maar hier geeft Malin in het refrein zijn punkkant duidelijk de vrije hand. Dit wordt vervolgens gecompenseerd door een meer traditioneel countrynummer. ‘All Bets Are Off’ bevat een standaarddrumritme, klein gitaarspel en een jankende steelgitaar. Door het zware stemgeluid van Malin doet hij denken aan Steve Earle ten tijde van ‘Copperhead Road’. Eenzelfde rauw gevoel klinkt tijdens ‘In The Summer’. Hier wordt er meer ingezet op een groots rockgeluid. Dat mist haar impact niet, het liedje blijft het beste hangen van alle nummers op Outsiders.

Jesse Malin blijft een zanger die veel respect geniet van de muzikale grootheden. Zijn albums hebben hem echter nooit de status van een rockster gegeven bij het publiek. Hoewel Outsidersprima in elkaar steekt, zal ook dit album dat waarschijnlijk niet voor elkaar krijgen. De stuk voor stuk goede nummers weten de plaat zelden te overstijgen en zich in je hoofd te nestelen. Dat maakt Outsiders een album die waarschijnlijk ook nu weer in beperkte mate de weg naar de liefhebbers zal weten te vinden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jesse Malin Label:One Little Indian Ltd
Cover Joe Bonamassa - Live At The Radio City Music Hall

Joe Bonamassa - Live At The Radio City Music HallEen nieuw album van Joe Bonamassa ? Het is al niks meer om je over te...

Cover The Deslondes - The Deslondes

The Deslondes - The Deslondes Aan het begin van dit jaar begon de naam van The Deslondes rond te zingen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT