RECENSIE: Nasum - Doombringer

Nasum – Doombringer
recensie cijfer 2008-05-29 Nasum heeft een nieuwe plaat op de markt gebracht. De band bestaat al sinds 1992 en verloor bij de tsunami in 2004 hun zanger Mieszko Talarczyk. In datzelfde jaar was de cd Shift uitgekomen en heeft de band een uitgebreide tour gedaan over de wereld.

Zelf had ik het geluk de band op één van de laatste shows in Nederland nog live mee te maken. In 2006 bracht de band een compilatiealbum uit en nu, twee jaar later, brengt de band de live plaat Doombringer op de markt om alle grindliefhebbers nog maar eens te laten horen hoe Zweedse grindcore gemaakt hoort te worden.

“Hello we are Nasum from Sweden” schreeuwt de stem van zanger Mieszko, waarna de band in de bekende chaos losbarst. Grindcore vergaat niet, dit wordt keer op keer bewezen. Bands als Napalm Death zullen altijd aanwezig zijn en nieuwe jongeren inspireren met hun grindcore. Zo ook Nasum. Recht toe recht aan grind is wat dit schijfje brengt. We zijn niet anders gewend van deze Zweden. Het is leuk om te horen dat in ieder geval één nummer een intro bevat: 'Scoop'.

Uiteindelijk is Doombringer voor elke grindcore liefhebber een verplichte luisterbeurt waard. Nasum was goed, Nasum was strak en benadrukt dat nog eens met deze heerlijke live plaat.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Nasum Label:Relapse Records
Origin –Antithesis album

Origin - AntithesisDe Amerikaanse band Origin staat al zo’n tien jaar garant voor een flinke...

Unearthly Trance – Electrocution

Unearthly Trance - Electrocution Na de goed ontvangen plaat The Trident ging het hard met de uit New York...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT