RECENSIE: Raz Mesinai's Badawi - Unit of Resistance

Raz Mesinai’s Badawi – Unit Of Resistance
recensie cijfer 2008-02-27 Een invloedrijke producer, mixer en meerzijdig instrument speler Reuel ‘Raz’ Mesinai maakt akoestische elektronische muziek. Zijn solo carrière is indrukwekkend en deze keer deed ‘Raz’ een stap in de politiek met dit album. Unit Of Resistance is namelijk een album tegen de herverkiezing van president George W. Bush. Het was een emotionele dag voor degene die hoopten op verandering in het meest invloedrijkste land van de wereld. Door middel van demonstraties, boeken en liederen wisten mensen hun ongenoegen uit te spreken.

‘Raz’ huurde een studio een paar blokken verwijderd van verkiezingskamers, belden een berg muzikanten op en liet deze naar zijn studio komen. Badawi Quintet, Jim Black, Shahzad Ismaily, Doug Wieselman en Okkyung Lee hebben tien uur lang gespeeld. In deze tien uur lange sessie zijn al hun emoties verwerkt over het ongenoegen over deze gebeurtenis.

Samen met Dj Spooky, DJ Olive, Soulslinger & Wordsound I Powa is ‘Raz’ de meest invloedrijkste persoon van de New York City Academy van Underground DJ’s. Deze vrienden hebben ook hun bijdrage geleverd aan dit album.

Het album is een aparte mix van elektronische muziek die op een zachte manier gebracht is. Het zal je juist wel raken of juist helemaal niet. Het is dan ook weer puur Amerikaans om deze cd te promoten met de gedachten van de herverkiezing van George W. Bush erachter. Amerikanen zijn hier vatbaar voor, Europeanen gelukkig een heel stuk minder.

In de ‘States’ zal dit album dan ook wel gaan verkopen maar in Europa en waarschijnlijk de rest van de wereld zal de storm op deze cd wel loslopen. Volgende keer iets minder gedachtes erachter en iets meer input in het album.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Raz Mesinai's Badawi Label:Roir Records
Damn Seagulls – Soul Politics

Damn Seagulls - Soul Politics Damn Seagulls klinkt zo Amerikaans als maar zijn kan, maar toch is deze...

Jes - Into the dawn – The hits disconnected

Jes - Into the Dawn Jes is Jes Brieden, een jonge zangeres/songwriter/producer die vandaag de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT