RECENSIE: Jes - Into the Dawn

Jes - Into the dawn – The hits disconnected
recensie cijfer 2008-02-20 Jes is Jes Brieden, een jonge zangeres/songwriter/producer die vandaag de dag opereert vanuit L.A. Ze is vooral bekend als de heerlijke stem op diverse dance producties, waaronder ‘Like a waterfall’ met Solar Stone. Deze track werd internationaal vooral razend populair nadat het in de zomer van 2005 als openingstrack verscheen op Tiësto’s In search of sunrise 4. Daarnaast heeft de zangeres samengewerkt met o.a. Motorcycle, Deepsky en D:fuse.

Afgelopen jaar bracht Jes haar eerste eigen album uit, getiteld Disconnect. Veel van haar bekende samenwerkingsverbanden waren hierop terug te vinden. Tijdens het schrijven van de tracks voor Disconnect groeide Jes’ liefde voor de relaxte chill remixen van enkele tracks. Dit bracht haar op het idee om een aantal van deze remixen uit te brengen op een volgend album, aangevuld met wat splinternieuwe zelfgeschreven tracks. Haar album Into the dawn heeft dan ook niet voor niets als ondertitel The hits disconnected. Het album ademt de sfeer van lange warme zomerdagen aan het strand. Ook bij de remixen van haar hits ‘Like a waterfall’, ‘As the rush comes’ en ‘Ghost’ verlang je eerder naar warm zand tussen je tenen dan naar de goedgevulde dansvloeren van de clubs. Meest opvallend op Into the dawn is haar chill versie van Pink Floyd’s ‘Wish you were here'. Zonder moeite zet Jes deze Top 2000 klassieker naar haar hand, een knappe prestatie.
Na de laatste tonen van Hamptons remix van ‘As the rush comes’, de afsluiter van het album, kun je maar één ding concluderen: Jes heeft met Into the dawn de zomer op zijn minst een stukje dichterbij gebracht.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Jes Label:Black Hole Recordings
Raz Mesinai’s Badawi – Unit Of Resistance

Raz Mesinai's Badawi - Unit of ResistanceEen invloedrijke producer, mixer en meerzijdig instrument speler Reuel ‘Raz’...

Gary Louris – Vagabonds

Gary Louris - Vagabonds Nadat vorig oud-Jayhawks frontman Mark Olson zijn eerste echte soloalbum...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT