RECENSIE: Ferry Corsten - Once Upon A Night, Vol.3

Cover Ferry Corsten - Once Upon A Night, Vol. 3
recensie cijfer 2013-01-23 De vorige dubbellaar van Ferry Corsten die bij Festivalinfo op de mat plofte, baarde nogal wat opzien. De twee schijfjes bevatten een tweetal goede, gedurfde mixen. Zelfs de meest verstokte criticus op het genre moest toegeven dat Full On Ferry een prima plaat was. Met Once Upon A Night Vol 3 gooit Corsten iets minder hoge ogen, maar nog altijd scoort deze dubbelaar een dikke voldoende.

Tussendoor kwam uiteraard nog WKND uit, maar het vergelijk met Full On Ferry en de vorige twee Once Upon A Night’s is makkelijker te maken. Het grote verschil met zijn voorganger pakt voor Once Upon A Night Vol. 3 namelijk net even verkeerd uit: het is allemaal ietwat geijkt werk. Er staan geen vreemdsoortige uitstapjes in deze mixen, nergens wordt er (ver) buiten het commerciële paadje gewandeld. Al moet gezegd dat je geen tracks uit de top 40 of de dance-charts tegenkomt. Corsten selecteert zijn set zorgvuldig uit alle hoeken en gaten, maar het commerciële smaakje blijft toch kleven. En dat is zonde.

Want Corsten draait wel degelijk twee hele prima mixen in elkaar. Schoonheidsfoutjes duiken niet op, inventieve overgangen juist wel. Zo is de manier waarop ‘Crushed’ van Cosmic Gate wordt overgemixt in ‘Silfra’ van Corsten zelf slim en bovenal lekker.

‘Crushed’ is overigens ook één van de tracks die eruit springt qua niveau. Andere voorbeelden daarvan zijn ‘Path To Nowhere (Ferry Corsten Edit)’ van Purple Stories en ‘E.D.M.’ van Husman. Opvallend genoeg staan de beste tracks óf aan het einde van cd1 óf aan het begin van cd2. Dat betekent dat de eerste wat traag op gang komt en dat numero twee juist uitgaat als een nachtkaars.

Nu valt dat met cd1 nog wel mee: het eerste half uur wordt het nergens echt spectaculair, maar het geheel is wel lekker dansbaar en vooral ook stevig. Vanaf de derde track gaat het los en dat “standje 10-idee” wordt volgehouden. Daarmee is de eerste cd ook beter dan de tweede, die toch wat langzaam wegzakt in een middelmatig niveau.

Desalniettemin, Corsten zet wel weer twee cd’s neer om – ondanks wellicht het gebrek aan experiment en het einde van het geheel – trots op te zijn. Niet voor niets staat deze man nog altijd op plekje 22 in de DJMag top 100. En daar is dit werkje maar weer het bewijs van dat hij daar thuishoort.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Ferry Corsten Label:Black Hole Recordings
Cover Interpol - Turn On the Bright Lights: Tenth Anniversary Edition

Interpol - Turn On The Bright Lights: Tenth Anniversary EditionHet is alweer tien jaar na het uitbrengen van het debuut Turn On The Bright...

Cover Zucchero - La Sesión Cubana

Zucchero - La Sesión Cubana De Italiaan Adelmo Fornaciari, voor velen beter bekend als Zucchero ,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT