RECENSIE: Chris Chameleon - Ek Vir Jou

Chris Chameleon - Ek vir jou
recensie cijfer 2007-12-06 Chris Chameleon was voorheen frontman van de Zuid-Afrikaanse monki-punkband Boo!, die enkele jaren terug nog veel te zien was in het Nederlandse clubcircuit. Deze jaren liggen kennelijk ver achter hem, want de liedjes van Ek vir jou zijn van een hele andere orde.

Waar Boo! af en toe een beetje doorschoot in het theatrale, daar klinkt het solowerk van Chris Chameleon af en toe mierzoet en retecommercieel. Op zich niks mis mee natuurlijk, want het titelnummer is bijvoorbeeld zeker heel fraai. En het zomerse ‘Soen’ en ‘Epiloog’ moeten ook zeker liefhebbers van bijvoorbeeld Manu Chao kunnen aanspreken. Maar een niemendalletje als ‘Om jammer te sê’ heeft toch echt net even te weinig om het lijf. En zo staan er nog een aantal liedjes op het album die niet sterk genoeg zijn om te blijven hangen.

Gelukkig klinkt er heel af en toe ook nog wel wat gekte door op dit album, al is het maar een heel klein beetje. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘Klein klein jakkalsies’, waar weer wat vertrouwde maffe stemmetjes opduiken.
Ek vir jou is geheel gezongen in het Afrikaans. Dit zal voor sommigen even wennen zijn, vooral omdat de teksten hierdoor niet overal even makkelijk te doorgronden zijn. Al is het tussen de verstaanbare tekstregels door wel snel duidelijk dat de liefde centraal staat in de elf liedjes op het album.

Excelsior heeft met Chris Chameleon in ieder geval een leuke nieuwe act toegevoegd aan haar toch al zo veelzijdige stal. Al is het zeker niet de meest interessante act die zij daar onder hun hoede hebben.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Chris Chameleon Label:Excelsior Recordings
Findel – Findel Enters The Shadowlands

Findel - Findel Enters The ShadowlandsNintendo-pop en pixelpunk zijn twee van de leuke genrenamen waaronder Findel...

Tech 9 – Nine Lives

Tech 9 - Nine Lives Wie dacht dat Eindhoven het enkel bij rockmuziek houdt heeft het wat Tech 9...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT