RECENSIE: Stonefly - Stonefly

Stonefly – Stonefly
recensie cijfer 2007-11-30 Nog geen jaar geleden kwamen ze bij elkaar. De vijf heren van de ‘ouderwetse’ rockband Stonefly. Deze talentvolle muzikanten weten hoe ze hun instrumenten moeten bespelen en zetten daarom in no-time hun eerste EP in elkaar. Met daarbij gelijk een datum voor het uitkomen van hun eerste plaat (december 2007). Een hoge tempo van componeren geeft aan dat de heren gedreven zijn in het maken van hun muziek. Hiernaast zit ongetwijfeld ook de drang om lekker op te treden en je publiek te vermaken.

Met de eerste EP Stonefly laten ze horen wat voor muziek ze maken en waar ze door beïnvloed zijn. Met een typisch rockgeluid uit de jaren ‘70 en ‘80 zetten ze vier nummers op deze EP waarvan één cover van Paul McCartney genaamd ‘Maybe i’m Amazed’. Na een klein kwartiertje luisteren is het al voorbij. Led Zeppelin, Deep Purple en Aerosmith zijn terug te horen in de nummers ‘Flaming Love’ en ‘Woman’. De muziek doet denken aan oudere mannen die zijn blijven hangen in de ‘lieve’ rocktijd en deze tijd weer willen laten herleven. Sterke accoordenschema’s en gitaarsolo’s leggen natuurlijk de boventoon tijdens de nummers maar ook het toetsenwerk mag er zeker zijn. Het is allemaal swingend en sterk opgezet.

Stonefly klinkt typisch voor het geluid van 25 jaar geleden, natuurlijk blijft die muziek hartstikke goed maar de vraag is of het nu nog enig invloed heeft op de muziekcultuur. Als de heren gewoon lekker muziek willen maken en leuke optredentjes willen geven zijn ze redelijk op weg. Maar voor muziekale revolutie of grote bekendheid zullen ze niet in aanmerking komen. De jaren ’70 zijn daarvoor te lang geleden.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Stonefly Label:Eigen Beheer
Einstürzende Neubauten – Alles Wieder Offen

Einstürzende Neubauten - Alles Wieder OffenHet in 1980 opgerichte collectief Einstürzende Neubauten maakt in het begin...

Prefuse 73 – Preparations

Prefuse 73 - Preparations Guillermo Scott Herren is een hip hop producer en maker van dance muziek die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT