RECENSIE: Hermano - ...Into the Exam Room

Hermano - ..Into The Exam Room
recensie cijfer 2007-10-12 Toen Hermano gevormd werd was het nog de vraag of dit een eenmalig project zou zijn van Kuyss zanger John Garcia, maar inmiddels is dit Hermano's derde studio album (waar ze twee jaar terug ook nog een in Den Bosch opgenomen live album uitbrachten) en is er van een eenmalig project absoluut geen sprake meer. Nee, Hermano is zelfs een toonaangevende stoner rock band geworden.

Maar wat wil je dan ook met John Garcia aan de kop van deze band. Want ook op dit album voert de unieke stem van Garcia de boventoon. Uiteraard ondersteund door rock muziek waar de echte liefhebber zijn vingers bij aflikt.

Net als het vorige studio album van Hermano Dare To Say, is ook ...Into The Exam Room opgenomen in meerdere studio's door heel Amerika en verteld het verhaal van de groei die Hermano heeft gemaakt sinds de oprichting in 1998. Ook heeft de band, naar eigen zeggen het 'stoner' gedeelte in 'stonerrock' laten wezen voor wat het is, en zich met ...Into The Exam Room compleet gericht op het rock gedeelte. Wat in vergelijking met Dare To Say enigszins wel klopt, toch blijft er een stoner sfeertje hangen in de muziek van Hermano.

Met ..Into The Exam Room weet Hermano wederom te overtuigen. Nummers als 'Exam Room', 'Out Of Key, But In The Mood' en 'Hard Working Wall' staan als een huis en geven ...Into The Exam Room de vorm die het verdiend.

Voer voor de echte (stiekem toch nog steeds wel stoner)rock liefhebber.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Hermano Label:Suburban
Daughtry - Daughtry

Daughtry - DaughtryDat het alom bekende televisie-programma American Idol het een en ander kan...

Veldman Brothers - Home

The Veldman Brothers - Home Het debuutalbum Home van de Overijsselse bluesrockband The Veldman...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT