RECENSIE: Sweatmaster - Animal

Sweatmaster - Animal
recensie cijfer 2007-08-02 Het Finse Sweatmaster kreeg in 1998 vorm toen bassist en zanger Sasu Mykkänen het duo Matti Kallio en Mikko Luukko kwam versterken. De band werd in het begon geholpen door de beste vriend van Mikko Kallio, die een eigen platenlabel had, maar Sweatmaster heeft dat anno 2007 helemaal niet meer nodig.

Sweatmaster is een simplistische rock band, met hier en daar een flirt naar de rock 'n roll. Zie het als een tussenweg tussen bijvoorbeeld The Hives en Weezer. Al heeft Sweatmaster soms ook wel wat weg van bijvoorbeeld Franz Ferdinand.

Animalbegint heel sterk met het catchy 'Down To Size' waarin het meteen zijn simpliciteit naar voren brengt. Niet moeilijk doen, maar gewoon lekker muziek maken, dat lijkt het motto van Sweatmaster. Hetzelfde geldt voor 'Animal', de titeltrack van deze plaat. De drums zijn van beginners niveau, maar dat neemt niet weg dat het perfect samenvalt met rest van de muziek. Niets ten nadele van drummer Matti Kallo, die de plaat namelijk superstrak ingedrumt heeft.

Het simplistische is niet alleen tekenend voor Sweatmaster maar het maakt Animal ook een plaat die gewoon lekker wegluistert. De perfecte muziek om lekker het koppie bij op en neer te laten gaan. Het is alleen jammer dat dit soort bands zonder plug bij MTV in Nederland bijna altijd vrij anoniem blijven, terwijl Sweatmaster het in zich heeft om best groot te worden.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Sweatmaster Label:Fullstream Records
Spoiler NYC - Grease Fire

Spoiler NYC - Grease Fire in Hell´s KitchenBassist Alan Robert, voormalig bandlid van Life of Agony, begint in 2006 een...

Hopewell - Beatiful Target

Hopewell - Beautiful Targets Hopewell werd opgericht door Jason Russo, bekend van de band Mercury Rev....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT