RECENSIE: Hopewell - Beautiful Targets

Hopewell - Beatiful Target
recensie cijfer 2007-07-24 Hopewell werd opgericht door Jason Russo, bekend van de band Mercury Rev. Na het verschijnen van hun album Deserter Songs, besloot Russo zijn aandacht te richten op Hopewell. Hun eerste album was een mini rock-opera, Hopewell & The Birds of Appetite. Na ter ondersteuning van deze cd uitputtend getoured te hebben is er nu Beautiful Targets.

De band in een hokje stoppen is een uiterst lastige opgave. Het ene moment denk je aan band ‘x’, het andere aan band ‘y’. Maar goed, elke poging die ik zou wagen, zou geen recht doen aan de band, die naar mijn mening zeer origineel klinkt. Vandaar dat ik er ook maar geen onderneem.

Het openingsnummer is het breekbare ‘In Full Bloom’. Mooie vocale arrangementen, gecombineerd met strijkers, piano en gitaar. Je moet maar durven om dat op 1 te zetten. Temeer de band op ‘An Angels Road’ totaal anders klinkt. Maar niet in negatieve zin. Het is knap dat de band haar songs veel variatie weet mee te geven, zonder dat de structuur van de nummers daar onder komt te lijden. De gemene deler is een lo-fi geluid, gecombineerd met orksetrale arrangementen. Best mooi gevonden als je het mij vraagt. Het voorkomt ook dat de cd als een samenraapsel van ideeën gaat klinken.

Beautiful Targets geeft niet gemakkelijk haar geheimen prijs, en vereist meerdere draaibeurten. Maar het loont zeker de moeite. Een kleine kanttekening is dat zanger Russo maar weinig variatie in zijn zang legt. Maar dat zal het grote avontuur dat Hopewell de luisteraar voorschotelt er niet minder om maken.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Hopewell Label:Tee Pee Records
Sweatmaster - Animal

Sweatmaster - AnimalHet Finse Sweatmaster kreeg in 1998 vorm toen bassist en zanger Sasu...

Bleed the Dream - Killer Inside

Bleed The Dream - Killer Inside Het intro ‘Voices’, de albumhoes, de bandnaam en de titels van nummers geven...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT