RECENSIE: Living Room Heroes - Trouble In Mind

LRH
recensie cijfer 2020-12-18 Trouble In Mind is het derde album van Living Room Heroes. De band bestaat uit zanger Henri Zoetbrood, gitarist Marc van Hout, bassist Matthieu Cleijne en drummer Luuk Adams. De band uit Nijmegen maakte een klein uitstapje over de grens om in Duisburg aan hun nieuwe album te werken.

Living Room Heroes klinkt als een stel goed op elkaar ingespeelde muzikanten en een zanger die zich de verschillende muziekstijlen moeiteloos eigen heeft gemaakt. Rock, blues, soul en country zijn de belangrijkste ingrediënten van de band. Een band die je zonder risico op elk bluesfestival kan programmeren, of in willekeurig welke (muziek)kroeg om de hoek.

Het album Trouble In Mind luistert als een who is who in rock & roll. Het funky en soulvolle ‘Up And Away’ heeft de laid back sound van Josh Stone. De uptempo blues van ‘Lost Your Good Thing’ is schatplichtig aan The Red Devils. We missen hier alleen de scheurende mondharmonica van Lester Butler. En ‘Where To Go’ is bijna een blauwdruk van The Black Crowes (‘Jealous Again’) met een vleugje Rolling Stones.

‘This Is No Way To Be’ had een betere openingszin verdient dan ”You’ve been lying, now I’m dying”. Niet bepaald een poëtisch hoogtepunt. De vet rollende baslijn van ‘Money’ maakt dit even later weer enigszins goed. En ‘Devil Woman’ is gewoon een lekkere rock & roll song, hoewel de echte ontlading in het refrein helaas achterwege blijft.

Het mooiste heeft Living Room Heroes voor het laatste bewaard. ‘Don’t Know Where I’m Bound’ is gospelblues met prachtige samenzang en smaakvol (fingerpicking) gitaarspel. Mooi gedaan.

Living Room Heroes verstaat zijn vak en beheerst verschillende kunstjes. Het schrijven van songs gaat de band makkelijk af. Zang en instrumentale beheersing zijn dik in orde. Maar daar wringt ook de schoen. Spannend wil het niet echt wordt op Trouble In Mind.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Living Room Heroes Label:Butler Records
Trakell

Daniel Trakell - Warning BellGa er maar aan staan als platenmaatschappij, om een Australische...

Cover Ledfoot & Ronni Le Tekro - A Death Divine

Ledfoot & Ronni Le Tekro - A Death Divine Onwaarschijnlijke samenwerkingen kunnen soms tot hele verrassende platen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT