RECENSIE: Mumm-Ra - These Things Move in Threes

Mumm Ra - These Things
recensie cijfer 2007-07-11 Bij de bandnaam begin je al licht je twijfels te krijgen. Mumm-Ra? Is dit een soort Egyptische popband of een harde garageband. Je kunt er moeilijk het woordje ‘the’ voorzetten dus past het qua naam niet in het rijtje ‘the’ bandjes uit Engeland. Toch komen deze jongens gewoon uit ons buurlandje en passen ze perfect in het rijtje thuis.
Mumm-Ra werd ruim zeven jaar geleden opgericht voor een schoolbattle en is sindsdien gegroeid tot volwaardige rockband.

Met het debuutalbum These Things Move In Threes laten ze horen dat ze in de huidige popscene thuishoren. Opener 'Now Or Never' klinkt als een mix tussen het vrolijke Polyphonic Spree en de bombastische Arcade Fire en dat zijn grote vergelijkingen voor een bandje dat slechts bestaat uit 5 heren. Van deze verrassende opener is echter weinig op de rest van het album terug te luisteren. Het geheel schiet over naar opzichtige popliedjes met een hoekig randje. Het lijkt eigenlijk verdacht veel op The Futureheads maar dan met een jonger geluid en meisjesvriendelijker, iets wat hun grote vrouwelijke aanhang verklaart.

Debuutsingle 'She’s Got You High' is duidelijk verkeerd gekozen. Te lieve tekst met te lieve muziek komt niet overeen met de rest van de cd. Het is vollediger maar er is teveel afgekeken van eerder genoemde bands. Alleen 'Song B' blijft interessant, hetzelfde concept als de andere nummers maar strakker, vlugger en grauwer.

Eén of twee nummers die boven de andere negen uitspringen is bij lange na niet genoeg om een goed debuutalbum af te leveren. Een doorsnee Engels poprock bandje met slechts een grappige naam zal naar mijn idee niet veel verder komen als het voorprogramma van een ander, misschien iets grotere, Engels poprock bandje.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Mumm-Ra Label:Red Ink
Two Gallants - The Scenery of Farewell

Two Gallants - The Scenery of FarewellNa vorig jaar het met loftuitingen overladen What The Toll Tells te hebben...

Cinematic Orchestra - Ma Fleur

The Cinematic Orchestra - Ma Fleur Ma Fleur is het derde album van het Britse The Cinematic Orchestra . De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT