RECENSIE: The Sign Of Leo - Sunbeam

Sunbeam
recensie cijfer 2019-09-18 Oké, haal de vloeistofprojecties en lavalampen maar tevoorschijn. Misschien heeft er wel iemand een hippie bloesje met Paisley motief te leen, dan is de sfeer compleet. Al heb je aan de muziek van The Sign Of Leo alleen al genoeg om je zo’n vijftig jaar mee terug in de tijd te nemen. Het zijn natuurlijk nieuwe nummers, maar liggen zo lekker in het gehoor, dat je het gevoel hebt dat ze al een eeuwigheid bestaan. Echter, de geluidskwaliteit verraadt dat het onmogelijk uit die tijd kan komen. En dat is het dus ook niet, want het is spiksplinternieuw. Het komt ook niet uit Engeland of de Verenigde Staten, maar gewoon uit Groningen, ontsproten uit het brein van Martin Erich en consorten.

The Sign Of Leo past moeiteloos in het rijtje van Temples en Jacco Gardner, eveneens een Nederlander trouwens, die ook hun inspiratie halen uit de psychedelische muziek van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Op hun tweede album Sunbeam zijn ook weer volop invloeden te horen van onder andere de eerste platen van Pink Floyd, met lekker veel galm, The Beatles en The Doors. ‘One Day I Won’tForget’ is de single en ook het eerste nummer van het album. Maar er staan wel meer single waardige nummers op deze langspeler, zoals bijvoorbeeld ‘Darkest Day Of The Year’ en ‘Twist Of Fate’ met subtiele kerkorgel klanken. Of luister het rustige ‘Atomic Soldiers’ met een David Gilmour-achtige solo die je laat zweven op de muziek. Naast Martin op zang, verzorgen ook toetsenist Erwin Zwarts en bassiste Elske Bos enkele keren vocale bijdragen. De samenzang zoals op ‘The Sound Of Leaving’ en ‘The Days We Have Will ComeTo Pass’ geven die nummers meer kleur.

Titeltrack ‘Sunbeam’ is een beetje zoetsappig,< i>”Forget about your sorrow and don’t worry bout tomorrow”, maar eigenlijk staat er geen slecht nummer op deze plaat, die zelfs je ouders zouden kunnen waarderen. Nu maar hopen dat de sterren gunstig staan voor dit sterrenbeeld, dan gloort er een voorspoedige toekomst.
Recensent:Johan Kramer Artiest:The Sign Of Leo Label:Marista
Cover Firespawn - Abominate

Firespawn - Abominate Firespawn heeft weer een nieuw album uit en wel haar derde boreling die de...

Cover Parallel Minds - Every Hour Wounds...The Last One Kills

Parallel Minds - Every Hour Wounds...The Last One Kills Vooropgesteld, de drie heren van het Franse Parallel Minds hebben het hart...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT