RECENSIE: Lefties Soul Connection - Skimming the Skum

Lefties Soul Connection - Skimming the Skum
recensie cijfer 2007-06-05 Naast kaas, tulpen en xtc wordt binnenkort ook de funk van Lefties Soul Connection een Nederlands exportproduct. Sinds de compilatie cd van deze band uit 2006 gaat het hard. Nu is daar Skimming The Skum, het nieuwe album van deze Nederlands funk/soulband.

Niet alleen in ons eigen land komt er steeds meer waardering voor deze band maar ook vanuit het buitenland komen positieve recensies. Skimming The Skum is het eerste echte studioalbum van de Lefties Soul Connection. Ze hebben er een half jaar de tijd voor genomen maar het resultaat mag er wezen. Met een bandbezetting van slechts vier man denk je vooraf misschien dat je beperkingen hebt. Een funkband zonder blazers? Jazeker, en eigenlijk missen we die ook helemaal niet. Gitaar, Hammond orgel, bas en drums blijken meer dan voldoende te zijn.

Wat dit album extra aantrekkelijk maakt is de opnametechniek die is gebruikt. Voor de verandering is dit geen glad geproduceerd album. De productie klinkt lekker rauw, waardoor je een beetje de indruk krijgt dat je een live opname hoort. Het is al moeilijk om stil te blijven zitten wanneer de cd opstaat, laat staan als je bij een live concert van de band bent. Kortom, Skimming The Skum van de Lefties Soul Connection is spannend, heet en opwindend!
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Lefties Soul Connection Label:Excelsior Recordings
Emily Haines - Knives Don't

Emily Haines - Knives Don't Have Your BackHet is geen gemakkelijke kost, die Emily Haines hier voorschotelt op haar...

Merz - Merz

Merz - Merz Merz is een geval apart. Eentje die zich in de categorie wurmt van beetje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT