RECENSIE: Cassette - Welcome Back to Earth

Cassette - Welcome Back
recensie cijfer 2007-06-01 In eigen land zijn ze al mateloos populair. Nu is het tijd geworden voor het Zuid-Afrikaanse Cassette om de rest van de wereld te gaan veroveren. Het album waarmee dat moet gebeuren is het onlangs verschenen debuutalbum van de band Welcome Back To Earth.

De prijzenkast van Cassette is de laatste tijd aardig vol gelopen. Zo wonnen ze onder meer de award voor beste rock album op de South Africa Music Awards. Niet slecht voor een band die slecht twee jaar geleden is opgericht.

Cassette maakt makkelijk in het gehoor liggende gitaarpop. Maar zo eenvoudig als de muziek klinkt zo moeilijk, of eigenlijk zwaarwichtig, zijn vaak de onderwerpen van de teksten. Afkomstig uit Johannesburg zullen de bandleden regelmatig geconfronteerd zijn met racisme en armoede. Toch zijn dit niet de onderwerpen die de boventoon voeren in de teksten. Het nummer ‘Tracy’ gaat over incest en in ‘Get In The Ring’ wordt de bloedige dictatuur van Zimbabwe bezongen.

Hier ligt ook gelijk de zwakke kant van de band. Het is natuurlijk prima om zulke onderwerpen te behandelen in je nummers maar misschien moeten muziek en tekst dan beter op elkaar afgestemd worden. Deze nummers, met deze onderwerpen, worden wellicht sterker wanneer ze niet zijn voorzien van -Avril Lavigne-achtige niks aan de hand- muziek. Want de band heeft het zeker in zich om prachtige nummers te schrijven, luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Time’.

Maar goed, dit is slechts één mening en ga vooral zelf naar deze band luisteren want Welcome Back To Earth is helemaal geen slecht debuutalbum. Ongetwijfeld zullen we nog meer van deze band gaan horen in de toekomst
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Cassette Label:Sheer Group
Beautiful Girls - Ziggurata

The Beautiful Girls - Ziggurats The Beautiful Girls staan bekend als een simpele maar efficiënte methode om...

Travis - The Boy With No Name

Travis - The Boy With No Name Sinds de doorbraak met het album The man who in 1999 is Travis altijd een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT