RECENSIE: The Skarabeez - Is this what it's all about?!

The Skarabeez - Is This What
recensie cijfer 2007-06-01 Bij een bandnaam als The Skarabeez is het gelijk duidelijk wat de muzikale klok slaat. Misschien is er zelfs wel geen ander genre waarvan zoveel bandnamen met een S beginnen als de ska. De zwart-wit geblokte gympen op het CD-hoesje van de EP Is This What It’s All About? bevestigen deze indruk, lijken een uitnodiging om lekker te skanken. Het hoesontwerp lijkt te zeggen “Dit is geen muziek om stil op te zitten, maar om op te feesten.”

The Skarabeez werden opgericht in 2002 en laten zich beïnvloeden door skagiganten als Laurel Aitken en The Skatalites. Hierbij kan natuurlijk worden opgemerkt dat het vrij bijzonder zou zijn om ska te spelen zonder beïnvloed te worden door deze legendarische muzikanten, The Skarabeez hebben wel goed geluisterd naar de Jamaicanen. Vanaf het eerste nummer van de EP, ‘Baby Don’t Go’, zit de zomer in je stereo.

De ska van The Skarabeez is beurtelings laidback en meer up-tempo. Met een goede vertegenwoordiging van de koperblaassectie, orgelklanken en twee achtergrondzangeressen komen de meezingbare nummers van vocalist en schrijver Robert Driessen prima uit. Invloeden uit de reggae zijn duidelijk te horen in ‘It Was You’, het basloopje in ‘Untie The Leash’ zou prima passen in een nummer van Sublime.

De negen Skarabeez lijken het belangrijker om genoeg op te treden, dan om zo veel mogelijk tijd door te brengen in de studio. In de vijf jaar dat de band bestaat hebben ze twee EPs opgenomen, maar waren ze regelmatig op verschillende podia in Nederland, maar ook bij onze zuider- en oosterburen kregen de kans te laten horen wat ze in huis hebben. Optredens met verschillende skabands uit Nederland, maar ook met het Britse The Selecter. Zelfs in de Bulgaarse ska-scene is de band niet onopgemerkt gebleven, één van hun nummers zal te horen zijn op een Bulgaarse ska/rock steady compilatie.

De uitsmijter en tevens titelsong van de EP, is vrolijk en up-tempo. ‘Is This What It’s All About?’ Waarschijnlijk gaan we nog wel meer horen van The Skarabeez.
Recensent:Ike Breed Artiest:The Skarabeez Label:Eigen Beheer
Fountains of Wayne - Traffic

Fountains of Wayne - Traffic and WeatherZanger Chris Collingwood deelt ook op de nieuwste Fountains Of Wayne...

prince of persia rival sowrds cover

Playstation Portable (PSP) - Prince of Persia: Rival Swords Ubisoft heeft met deze game het zoveelste vervolg gegeven aan de al 17 jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT