RECENSIE: Fountains of Wayne - Traffic and Weather

Fountains of Wayne - Traffic
recensie cijfer 2007-05-26 Zanger Chris Collingwood deelt ook op de nieuwste Fountains Of Wayne release, Traffic And Weather, heel wat pijnlijke, aandoenlijke, schattige en gekke verhaaltjes met de luisteraar. Met een immer scherpe, regelmatig cynische of melancholische blik en gebruikmakend van diverse popculturele verwijzingen (Coldplay, Oliver Stone, Guns N’ Roses) is het weer als vanouds genieten geblazen van de vertellingen van Collingwood. En hoewel de teksten ook muzikaal gezien weer grotendeels uitstekend en lekker catchy worden ondersteund, weet Traffic And Weather niet de hele tijd volledig te overtuigen.

Traffic And Weather kent met het muzikaal opgewekte en zeer verslavende ‘Someone To Love’ een erg sterke opening. En verderop bewijzen ook vooral ‘Yolanda Hayes’, ‘Traffic And Weather’, ‘This Better Be Good’, ‘Michael And Heather At The Baggage Claim’, ‘Strapped For Cash’, ‘Planet Of Weed’ en ‘Seatbacks And Traytables’ dat de band nog altijd prachtige en indringende (power)popliedjes met vleugjes country en rock kan fabriceren. En hoewel ook de overige songs er allemaal als zoete koek in gaan, laten deze na inname nou niet direct een onuitwisbare indruk achter.

Hoewel de voorgangers Fountains Of Wayne (1996), Utopia Parkway (1999) en Welcome Interstate Managers (2003) net een tikje urgenter waren en zijn, biedt Traffic And Weather aan het einde van de rit toch wel degelijk ruim voldoende om zowel de trouwe fans, alsook iedere nog niet met Fountains Of Wayne bekende liefhebber van tijdloze powerpop, tevreden te stellen.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Fountains of Wayne Label:Virgin Music
Paradise Lost - In Requiem

Paradise Lost - In RequiemNa veel furore gemaakt te hebben met Gothic is deze band, zoals...

The Skarabeez - Is This What

The Skarabeez - Is this what it's all about?! Bij een bandnaam als The Skarabeez is het gelijk duidelijk wat de muzikale...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT