RECENSIE: CrowJane - Small Tragedies

CrowJane - Small Tragedies
recensie cijfer 2007-06-06 De Rotterdamse band Crowjane is opgericht in 2006 en ze beschrijft zichzelf als “stonerpop met een donkere ziel”. Met voornamelijk optredens in de Randstad en een aantal radio-optredens vond de band het nu tijd om muziek vast te leggen op cd.

De eerste EP van Crowjane is getiteld Small Tragedies en rockt van begin tot eind. Het plaatje duurt slechts 16 minuten en geeft goed aan wat voor muziek Crowjane maakt. Er is ruimte gemaakt voor vlottere rocknummers en rustigere popliedjes.

Na een intro van harde sirenes brandt Crowjane los met ‘Wolfpak’. Dit nummer rockt van begin tot eind en is erg goed om aan te horen. In de nummers hierna neemt de band steeds wat gas terug. Dit komt de plaat naar mijn idee niet ten goede, aangezien het hardere werk net wat lekkerder in het gehoor ligt. De afsluiter van de EP is een rustige pop-ballad en wekt weinig interesse om nog met aandacht te gaan luisteren.

Small Tragedies is een leuke eerste EP welke helaas vrij kort duurt. De stonerrock op het begin van de cd tot aan de rustige ballads aan het eind klinken stuk voor stuk erg goed. Ben je nieuwsgierig geworden naar de muziek van Crowjane? Op de website van Crowjane zijn zowel de EP als enkele live nummers te horen.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:CrowJane Label:Eigen Beheer
Battles - Mirrored

Battles - MirroredDe Amerikaanse band Battles is in Nederland niet bepaald een begrip. Toch...

Hadrie - Nieuwsbericht

Hadrie - Nieuwsbericht Er is weer een formatie uit Amersfoort aan het opkomen. Sinds 2002 is de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT