RECENSIE: Hadrie - Nieuwsbericht

Hadrie - Nieuwsbericht
recensie cijfer 2007-05-31 Er is weer een formatie uit Amersfoort aan het opkomen. Sinds 2002 is de groep HADRIE bezig en de afgelopen tijd hebben ze zelfs al een aantal prijzen in de wacht mogen slepen. Met de nieuwe EP Nieuwsbericht die op hun site gratis te downloaden is promoten ze alvast hun aankomende debuut album met de naam Tijd-Schrift.

Een EP van 12 nummers is aan de lange kant, de cd duurt dan ook bijna 50 minuten. Die tijd vermaken de 4 MC’s, DJ en zangeres erg prettig vol. Met nog een tweetal extra nummers had deze EP dan ook met een gerust hart een debuut album mogen zijn. Enige nadeel wat misschien kleeft aan de EP is de diversiteit van de nummers. Producer Jaystar laat met zeer verschillende beats echter duidelijk zien waar hij toe in staat is. De zeer goede beats gaan van lome, relaxte hiphop naar experimenteel, ondergronds en zelfs dance en gabber. De rappers kunnen op de diverse beats zeer goed uit de voeten, zelfs de house beats klinken door de MC’s nog steeds erg hiphop en dat is een uitermate goede prestatie. De zangeres No1.ELS maakt het nummer ‘Geen Idee’ heerlijk dansbaar en ook gastzangeres Irina komt lekker naar voren op het nummer ‘Wie laat zich dan ook naaien’. De vocale overgang van dit nummer naar het nummer ‘Je hoort’ klinkt echter wat knullig en had weggelaten kunnen worden.

De vele stijlen van zowel producer als rappers en zangeressen maken de EP erg divers. Dit kan dus in feite zelfs als een pluspunt gezien worden, ware het niet dat de duidelijke richting van het geluid op deze EP nog wel ontbreekt. In dit jaar staat de release van het echte debuut album gepland. Als daar een duidelijkere opbouw en richting in zit kan daar zeker nog meer van verwacht worden dan wat de huidige verzameling van overigens zeer lekkere nummers nu te bieden heeft.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Hadrie Label:Eigen Beheer
CrowJane - Small Tragedies

CrowJane - Small TragediesDe Rotterdamse band Crowjane is opgericht in 2006 en ze beschrijft zichzelf...

The Noisettes - What's The Time

Noisettes - Whats the Time Mr. Wolf Ze is een opvallende verschijning op het podium. Frontvrouw Shingai Shoniwa...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT