RECENSIE: Woitek Justyna Treeoh! - Get That Crispy

Wojtek
recensie cijfer 2019-01-06 Aan humor ontbreekt het de band Wojtek Justyna Treeoh! zeker niet. Zo zou je verwachten dat het hier een trio betreft, maar niets is minder waar: de band bestaat uit vier muzikanten! Naast de Poolse bandleider en gitarist Justyna zijn daar bassist Daniel Lottersberger uit Oostenrijk, de Duitser Alex Bernath en de Portugese percussionist en Moog spelende Diogo Carvalho. Hun tweede album Get That Crispy is opgenomen in Polen, gemixt in de USA en uiteindelijk gemastered in Nederland, het land waar de band drie jaar geleden is opgericht. Nou, als dat geen internationale band is ... Maar klinkt het ook goed?

Liefhebbers van instrumentale funk-fusion-jazz kunnen hier hun hart ophalen. Al vanaf de eerste tonen heb je het gevoel dat je hier aan het luisteren bent naar rasmuzikanten die zo op elkaar ingespeeld zijn, dat ze zich allerlei hoogstandjes kunnen veroorloven. Zoals de interactie tussen de bas en gitaar op het openingsnummer ‘Get That Crispy’ of de tempowisselingen op ‘Cologne’.

Ook met de wat lome nummers zoals ‘Chit Chat With A Chick From Chad’ (over humor gesproken!) komt de band goed weg. De kracht van het viertal zit hem erin dat alle talenten aan bod komen, zonder overdreven of patserig over te komen. Op ‘Swamp’ bijvoorbeeld komt de percussie, maar ook de bas wat meer op de voorgrond. Daarbij wordt er behoorlijk afgeweken van de eerder ingezette melodie. Het is dan aan de bandleider om in te grijpen en de band terug te brengen naar de originele muzikale lijn. Dat houdt de muziek spannend, zonder in overdreven solo’s te verzanden.

Hoogtepunt is ‘The Dandy Lion’ (ja ja, woordspeling), waarbij een gitaar riff de basis vormt voor een klein muzikaal avontuur. Bas, percussie en gitaar gaan hier heel goed in elkaar over en zorgen voor een bijna rockachtig nummer, waar je geen genoeg van kunt krijgen. Juist door de rustige interlude en het daarop volgende samenspel stijgt dit nummer boven de rest uit.

Wojtek Justyna Treeoh! heeft met hun tweede album een dusdanige kwaliteit aangetoond, dat je al uit gaat kijken naar hun volgende werk. Gelukkig zijn zij vaak op tour door Nederland en kun je live je hart ophalen.
Recensent:Hendrik Goos Artiest:Woitek Justyna Treeoh! Label:Eigen Beheer
Cover Joyce Manor - Million Dollars To Kill Me

Joyce Manor - Million Dollars To Kill MeVernoemd naar een citaat in een interview van collega Blink-182 drummer...

Cover The bevis frond - We`re Your Friends, Man

The bevis frond - We`re Your Friends, Man The Beavis Frond is een Britse psychedelische rockgroep die al sinds 1986...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT