RECENSIE: Visions Of Atlantis - Trinity

Vision of Atlantis – Trinity
recensie cijfer 2007-04-17 Zoals de bandnaam misschien al doet vermoeden is de band opgericht door een Oostenrijks viertal met een gemeenschappelijke interesse in alle mythes rondom het Atlantis. Inmiddels is alleen bassist Mike Koren nog over van het inmiddels tot een zestal uitgegroeide Visions of Atlantis, wat nu haar derde officiële cd, genaamd Trinity, uitbrengt.

Gezien het thema van Atlantis zal het eveneens geen verrassing zijn dat de muziek valt in de categorie symfonische metal, zoals dat bij het grote publiek bekend is geworden door bands als Epica en Nightwish, niet geheel toevalligerwijs ook bands waarmee Visions of Atlantis mee tourde de afgelopen jaren.

Dit betekent helaas ook dat de eerste klanken van het album niet erg verrassend zijn. Hooguit het tempo valt op, dat is namelijk lekker rap. Voor de rest, hoogdravende zang partijen van Melissa Ferlaak en Mario Plank, modder vette gitaren en dito drums. Het orkest komt echter uit het keyboard van Martin Harb. Kennelijk heeft de band nog niet het opnamebudget van Within Temptation. Misschien maakt dat Visions of Atlantis dan wel onderscheidend, het feit dat het nogal elektronisch overkomt. Maar dat maakt de muziek af en toe ook behoorlijk oubollig, zoals bijvoorbeeld ‘Wing Shaped Heart’. Ballads bevat de cd natuurlijk ook. Vooral ‘Return to You’ is er een van het puurste soort.

Voor de rest kent de cd vooral veel van hetzelfde. Het lijkt me sterk dat een liefhebber van het genre helemaal weg zal zijn van deze cd. Toegegeven, het genre symfonische metal staat natuurlijk niet bekend om haar vooruitstrevendheid, maar een beetje onderscheidend vermogen is niet weg.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Visions Of Atlantis Label:SPV
Vintersorg - Solens Rotten

Vintersorg - Solens RötterWe zijn alweer aan de zevende plaat van het Zweedse Vintersorg toe. Net als...

Nekromantix - Life is like a Grave

Nekromantix - Life is a Grave & I Dig It! Nekromantix maken een mix tussen 70’s Punk en 50; s Rockabilly. Psychobilly...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT