RECENSIE: The Dirty Denims - Back With A Bang!

Dirty Denims
recensie cijfer 2017-11-27 In april van dit jaar trakteerden The Dirty Denims ons al op een zes tracks tellende EP met knallende hardrock en punkpop (zie recensie op festivalinfo). Hun inspiratie halen ze uit de rock & roll in de breedste zin des woords. Hun sound refereert aan all-female bands als The Donnas, Girlschool en The Runaways (Joan Jett). De EP Back With A Bang! Part 1 was slechts een opwarmertje voor een volwaardige langspeler Back With A Bang! (hun tweede inmiddels).

Na de release in het voorjaar speelden The Dirty Denims de blaren op hun vingers in het live circuit. Van zich in het zweet werken zijn ze niet vies. (hun denims zijn niet voor niets dirty!). Het harde werken in kleine zaaltjes betaalde zich uit in een paar mooie supports voor een groter publiek: Extreme, Steel Panther, Drive Like en Vandenberg’s Moonkings.

Drijvende kracht van de band is gitarist Jeroen Teunis, verantwoordelijk voor de meeste songs op het album. Blikvanger van de band is en blijft frontvrouw/zangeres/gitariste Mirjam Sieben. Drummer Thomas Spauwen, nog wel te horen op het album, heeft zijn stokjes inmiddels overgedragen aan nieuwkomer Jordi Baselmans. En binnenkort gaat bassiste Ashley Seleski de band verlaten. The Denims zijn hun zoektocht naar een nieuwe, net zo energieke, bassist(e) al begonnen.

Het album gaat verder na de track waarmee de EP eindigde, het toepasselijke ‘Can’t Get Enough Of Rock & Roll’. Het album gaat dan ook op dezelfde voet voort.
‘Virtual Reality’ is een poppy tune en uitgebracht als single. ‘One Way Ticket’ is een heerlijke hardrocksong in de stijl van Girlschool. Met de cover ‘Bad Reputation’ brengen The Dirty Denims een eerbetoon aan all time bad girl Joan Jett met een knipoogje naar The Ramones. In ‘Loud Stuff’ worden diezelfde muzikale helden letterlijk toegezongen. De song drijft op de voortstuwende basriff van Ashley Seleski. En altijd fijn om weer eens een cowbell te horen. Het album eindigt met ‘We Want More’. En zo is het maar net!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Dirty Denims Label:It\'s All Happening
Cover Sven Hammond - Rapture

Sven Hammond - Rapture Wanneer je in je bandnaam het instrument dat je bespeelt opneemt, dan moet...

Cover Wolf Parade - Cry Cry Cry

Wolf Parade - Cry Cry Cry Ondanks de grote impact die de dood van David Bowie had op muziekliefhebbers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT