Plannen voor verbouwing Gashouder tot cultuurpodium

review: The Opposites - 07/05 - Westergasfabriek The Opposites
Plannen voor verbouwing Gashouder tot cultuurpodium
Door sjoertb op 10 mei 2023 - 12:10 De Gashouder wordt een volwaardig cultuurpodium. Dat is het plan van de eigenaren. Een conceptaanvraag is ingediend die moet leiden tot een omgevingsvergunning voor een grote verbouwing. Negen maanden tot een jaar is er voor nodig en dan zal de Gashouder heropenen als cultuurpodium voor iedere vorm van kunst.

Westergas is al een tijdje bezig met het culturele programma van de Gashouder te verbeteren. Zo vonden er de afgelopen tijd al nieuwe kunstbeurzen, een theaterfestival en twee pilot concertreeksen met optredens van nationale en internationale artiesten plaats. The Opposites hadden er al drie uitverkochte concerten.

In samenwerking met de architect André van Stigt is er nu een plan voor een kelder onder de Gashouder uitgedacht. In de kelder komen alle faciliteiten die op dit moment nog buiten het monumentale pand worden neergezet als daar een evenement plaatsvindt, van entree tot toiletten en van backstageruimtes tot techniekopslag. Ook het reguleren van bezoekersstromen is een aandachtspunt. In de zomer van 2022 werd er ook al gewerkt aan de verduurzaming van de Gashouder.

Bron: Entertainmentbusiness.nl

Foto: The Opposites in Westergasfabriek door Eva Ruiten


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Trijntje Oosterhuis

TRIJNTJE ZINGT VRIENTEN MET VRIENTEN KRIJGT EXTRA...Op vrijdag 22 september spelen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een...

Alessandra

EUROVISIE SONGFESTIVAL-ZANGERES ALESSANDRA NAAR... De Noorse inzending voor het Eurovisiesongfestival Alessandra komt in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.