concert: Noord Nederlands Orkest & Noa Wildschut - Mendelssohns Vioolconcert in De Oosterpoort op VRIJDAG 24 JANUARI 2025

  • Noord Nederlands Orkest
    Lowlands 2017 - Zondag
    © Anne-Marie Kok
VR.
24 JAN
NOORD NEDERLANDS ORKEST & NOA WILDSCHUT - MENDELSSOHNS VIOOLCONCERT Grote zaal, 20:15 uur De Oosterpoort, Groningen
2025
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Noord Nederlands Orkest & Noa Wildschut - Mendelssohns Vioolconcert in De Oosterpoort
Tickets Noord Nederlands Orkest & Noa Wildschut - Mendelssohns Vioolconcert:
Weet waar je koopt!
vr 24 jan
De Oosterpoort, Groningen
€ 17,50 - 44,95

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Veel muziekliefhebbers hebben het Vioolconcert van Mendelssohn in hun hart gesloten als het mooiste vioolconcert dat er bestaat. Als Noa Wildschut dit prachtige werk met het NNO uitvoert, mag het zeker een Wereldklasse-concert heten. Want Noa mag dan nog jong zijn, ze heeft haar sporen in het internationale muziekleven inmiddels meer dan verdiend.Mendelssohn schreef zijn Vioolconcert voor Ferdinand David, de violist die op zijn verzoek concertmeester van het Gewandhausorchester in Leipzig werd, nadat Mendelssohn zelf dirigent van dit orkest was geworden. Tevens benoemde hij hem tot docent viool aan het conservatorium in Leipzig, dat in 1843 op initiatief van Mendelssohn werd opgericht.De Noor Edvard Grieg kreeg zijn opleiding aan dit conservatorium. In 1898 schreef hij zijn Symfonische dansen, waarin Grieg Noorse volks-en dansmuziek en de westerse kunstmuziek verenigde op een vergelijkbare manier als de Tsjech Antonín Dvořák eerder had gedaan in zijn beroemde Slavische dansen.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in De Oosterpoort in Groningen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van De Oosterpoort in Groningen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Noord Nederlands Orkest & Noa Wildschut - Mendelssohns Vioolconcert in De Oosterpoort plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Foto's van Noord Nederlands Orkest

Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag
 
Bekijk alle 10 foto's van Noord Nederlands Orkest

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws