concert: Noord Nederlands Orkest & Victor Julien-laferrière - Haydn & Brahms in De Oosterpoort op ZATERDAG 01 MAART 2025

  • Noord Nederlands Orkest
    Lowlands 2017 - Zondag
    © Anne-Marie Kok
ZA.
01 MRT
NOORD NEDERLANDS ORKEST & VICTOR JULIEN-LAFERRIÈRE - HAYDN & BRAHMS Grote zaal, 20:15 uur De Oosterpoort, Groningen
2025
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Noord Nederlands Orkest & Victor Julien-laferrière - Haydn & Brahms in De Oosterpoort
Tickets Noord Nederlands Orkest & Victor Julien-laferrière - Haydn & Brahms:
Weet waar je koopt!
za 01 mrt
De Oosterpoort, Groningen
€ 17,50 - 44,95

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Een concert met Victor Julien-Laferrière mag Wereldklasse heten. De jonge Franse cellist eindigde in 2017 bij het Koningin Elisabeth Concours op eenzame hoogte. Sinds die doorbraak baart hij wereldwijd opzien, letterlijk van hier tot Tokyo. Bij het NNO debuteert hij met Haydns aanstekelijke Celloconcert in D, een van de meest aanstekelijke stukken van het hele cellorepertoire. Van de oerklassieke componisten is Haydn de meest speelse: hij componeerde niet alleen om zijn opdrachtgevers tevreden te stellen, maar ook voor het speelplezier van de musici. Dat is in dit werk goed te horen.Ook brengt het NNO een gloednieuw werk van de Friese componist Sipke Hoekstra in wereldpremière: een fascinerend klanklandschap vol oude en nieuwe elementen.Afsluiter is de Eerste Symfonie van Johannes Brahms, die met het werk in de voetsporen van de grote Ludwig van Beethoven trad. Hij deed dat zo overtuigend dat het werk bij de première ‘Beethovens Tiende’ werd genoemd. Het is een gevarieerd stuk vol stemmingswisselingen, met fraaie partijen voor elke instrumentgroep. Bovenal bewees Brahms zich hier als schepper van prachtige, bezwerende melodieën.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in De Oosterpoort in Groningen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van De Oosterpoort in Groningen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Noord Nederlands Orkest & Victor Julien-laferrière - Haydn & Brahms in De Oosterpoort plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Foto's van Noord Nederlands Orkest, Victor Julien-Laferrière

Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag
 
Bekijk alle 10 foto's van Noord Nederlands Orkest

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws