concert: Pixies in Melkweg

  • Pixies
    Pixies - 6/10 - Paradiso
    © Gertjan van der Loo
  • Pixies
    Pixies - 6/10 - Paradiso
    © Gertjan van der Loo
DI.
25 AUG
PIXIES Max, 20:00 uur Melkweg, Amsterdam
2020
HOOFDPROGRAMMA Pixies
BESTEL TICKETS VOOR DIT CONCERT
Bestel tickets Pixies in Melkweg
Tickets Pixies:
di 25 aug
Melkweg, Amsterdam
€ 46,00

EXTRA INFORMATIE

Met hun hoekige alternatieve rocksound waren Pixies een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende rock bands van eind jaren 80. Ze stonden aan de wieg van een muzikale evolutie naar stromingen als grunge en Brit-rock. De band die werd gevormd door zanger Black Francis en bassiste Kim Deal zorgt voor een ware underground sensatie en met hun iconische geluid was Pixies een inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead. Toch besloot de band na het uitbrengen van de klassieke albums ‘Doolittle’, ‘Surfer Rosa’ en ‘Bossanova’ begin jaren 90 de handdoek in de ring te gooien.

In 2004 komt de groep weer bij elkaar in de originele bezetting voor een uitverkochte reünietour en bleef over de jaren regelmatig optreden. Tijdens hun allereerste Europese tour in 1988 stond Pixies al in Melkweg en Maandag 24 en dinsdag 25 augustus komt band dan eindelijk weer terug.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

FOTO'S VAN Pixies

Foto Pixies te Pixies - 6/10 - Paradiso Foto Pixies te Lollapalooza Paris 2017 Foto Pixies te The Pixies - 27/11 - HMH Foto Pixies te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Pixies te Paléo Festival 2017 Foto Pixies te The Pixies - 27/11 - HMH
 
Bekijk alle 51 foto's van Pixies

GERELATEERDE CONCERTEN

GERELATEERDE FESTIVALS

GERELATEERD NIEUWS

LEDEN DIE HIER NAAR TOE GAAN

LEDEN DIE HIER NAAR TOE WILLEN