Driemaal Paradiso voor Pixies in maart 2024

review: Pixies - 11/08 - Melkweg Pixies
Driemaal Paradiso voor Pixies in maart 2024
Door kimvanderzon op 06 juni 2023 - 11:16 De Amerikaanse noiserockband Pixies keert terug naar Paradiso voor een reeks van drie concerten in de Grote Zaal van Paradiso op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2024.

Eind jaren tachtig maakte Pixies furore en bracht de alternatieve rockband onder leiding van zanger Black Francis meerdere succesvolle albums uit, waaronder ‘Surfer Rosa’ en het veelgeprezen ‘Doolittle’. De nummers ‘Debaser’, ‘Monkey Gone To Heaven’, ‘Where Is My Mind’ en ‘Here Comes Your Man’ zijn inmiddels heuse klassiekers te noemen in de alternatieve muziekwereld.
De Amerikaanse band bereikte een bescheiden mate van populariteit in de Verenigde Staten, maar had vooral succes in Europa. Hun sound beïnvloedde acts als Nirvana, Radiohead, The Smashing Pumpkins en Weezer. De populariteit van Pixies groeide in de jaren na hun breuk in 1993, wat leidde tot een reünie in 2004, uitverkochte wereldtournees en nog vier albums: ‘Indie Cindy’ (2014), ‘Head Carrier’ (2016), ‘Beneath the Eyrie’ (2019) en ‘Doggerel’ (2022).

In 2012 besloot oprichtend bassist Kim Deal de band te verlaten; Black Francis, Joey Santiago en David Lovering besloten door te gaan en brachten het eerste studioalbum van de band in meer dan twintig jaar uit, ‘Indie Cindy’ uit 2014. Na met diverse bassisten te hebben samengewerkt, is de vaste bassist van Pixies sinds 2016 Paz Lenchantin. Het viertal staat bekend om hun sterke live optredens. De sets behalen namelijk regelmatig meer dan 30 nummers en vooraf zijn er geen geplande setlists of soundchecks.
In maart 2024 keert de Amerikaanse band terug naar Europa en het Verenigd Koninkrijk voor een reeks van drie concerten in vijf steden waaronder Amsterdam. Tijdens deze shows zal de band - voor de eerste keer - hun albums "Bossanova" (1990) en "Trompe Le Monde" (1991) integraal spelen, evenals andere klassiekers uit hun repertoire.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 9 juni om 10.00 uur. Haal hier je tickets. De ticketprijs is 50 euro.

Wil je een ticket reminder ontvangen? Stel deze dan hier in.Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefBESTEL GELIJK TICKETS VOOR DEZE CONCERTEN
Bestel tickets Pixies in Paradiso
Tickets Pixies
KIES TICKET
wo 20 mrt
Pixies
Paradiso, Amsterdam
€ 50,00
do 21 mrt
Pixies
Paradiso, Amsterdam
€ 50,00
vr 22 mrt
Pixies
Paradiso, Amsterdam
€ 50,00
De Kraaien

DE KRAAIEN VLIEGEN UIT: NAJAARSTOUR DOOR NEDERLAND...De band De Kraaien heeft bekend gemaakt in het najaar shows te geven in...

TivoliVredenburg

BRIAN ENO VOOR EEN EXCLUSIEVE SHOW NAAR... Op zaterdag 28 oktober komt de Engelse muzikant, componist, producer, visual...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.