Editors

Uit: Stafford - Engeland    Genre(s): Pop - pop

De neo-post punkband the Editors is geformeerd in 2003. De groep bestaat uit zanger/gitarist Tom Smith, eerste gitarist Chris Urbanowicz, bassist Russell Leetch en drummer Ed Lay, ze leren elkaar kennen op de opleiding Muziek Wetenschap aan de Britain's Stafford University.

Met een serie welverdiende club optredens en een demo tape vallen the Editors op bij een paar Britse labels, zowel grote als kleine. Ze tekenen bij het label Kitchenware. Kitchenware produceert hun debuut single, "Bullets," in de januari van 2005 en de single verkoopt binnen een dag uit.

De muziek is te vergelijken met bands als Interpol, Bloc Party, Joy Division en Echo & the Bunnymen. Het debuutalbum 'The Back Room' eindigt in de top vijf van beste Britse albums en ze zien dit beloond worden met een gouden plaat.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

FOTO'S VAN Editors

Foto Editors te Editors - 24/10 - Ziggodome Foto Editors te Editors - 4/11 - HMH Foto Editors te Rock Werchter 2013 - dag 4 Foto Editors te Editors - 29/10 - 013 Foto Editors te Editors - 24/10 - Ziggodome Foto Editors te Pinkpop 2010
 
Bekijk alle 189 foto's van Editors

Editors NIEUWS

Al het Editors nieuws

video's Editors

Video: Editors: het was buigen of barsten

Editors: het was buigen of barsten

Wat begon als een band van vier vrienden eindigde vorig jaar in het gedwongen vertrek van...

video's Editors

Video: Editors: het was buigen of barsten
videoEditors: hetwas buigenof barsten

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: