RECENSIE: Chris Kok & Civil Union - Loose Ends

Chris Kok
recensie cijfer 2013-07-15 Het album Loose Ends lag er stiekem al even. Sinds december van vorig jaar, om precies te zijn. Maar aangezien het kleinood pas in juni werd gepresenteerd, kunnen wij er bij
Festivalinfo nu pas onze handen op leggen.

Dat willen we graag, want Chris Kok en zijn begeleidingsband Civil Union (voluit dus Chris Kok & Civil Union) zetten een smaakvol productje neer. Het twaalf nummers tellende album laat duidelijk zien waarom de frontman - een Amsterdamse singer/songwriter - op het conservatorium zijn uren slijt. De nummers zijn keurig gecomponeerd met gevoel voor een sfeer die zich het hele album doorsleept.

Dat slepen is niet negatief bedoeld, maar de muziek is, op een uitzondering daargelaten, lekker loom. De nummers voelen instinctief langgerekt, mede dankzij de vaak luie drum en de blues-achtige akkoorden die plots door de nummers ratelen, zoals in 'The Great Go-Getter'.

Het meest aangename aan Loose Ends is echter niet dat de nummer an sich goed zijn, maar dat ze, ondanks hun uiteenlopende karakter, wel bij elkaar passen. Hele kleine tokkelliedjes passen prima bij ietwat bombastische outro's en bijvoorbeeld het voor een groter publiek geschikte 'Neon'. Dat laatstgenoemde nummer is wellicht het beste nummer van de plaat, maar ook die past, ondanks het veel radiovriendelijkere karakter in de algehele setting die met diepte en het adagium weglaten waar nodig is bereikt.

Nog leuker voor de lezers: op de website van de band is het album keurig netjes te downloaden. Zoals dat tegenwoordig hoort met muziek. En bij deze recensent is er geen twijfel: wie dit hoort gaat heus wel een tientje lappen voor een show in de buurt. Loose Ends is namelijk een verrassend en vooral goed album.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Chris Kok & Civil Union Label:Eigen Beheer
Cover Douwe Bob - Born In A Storm

Douwe Bob - Born In A StrormAfgelopen zomer won hij het programma De Beste Singer-Songwriter van...

Cover Various - Snowstar Records - 10 Year Anniversary Compilation

Various - SnowStar Records - 10 Year Anniversary Compilation Hoera! De felicitaties worden gericht aan de mensen van platenlabel Snowstar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT