RECENSIE: The Crookes - Hold Fast

print
mail to friend
Cover The Crookes - Hold Fast
recensie cijfer 2012-08-13 The Crookes leveren in 2011 hun debuutalbum Chasing After Ghosts af, waarop fris klinkende indie te horen is. Zodra het schijfje van de opvolger Hold Fast begint te draaien hoor je die sound opnieuw terug. Opener 'Afterglow' is namelijk een toegankelijke, opgewekte indie track. Misschien niet bijzonder origineel maar wel ruim voldoende in de uitvoering. De veelzijdige stem van George Waite scoort wat mij betreft zelfs een 'goed' en past uitstekend bij deze muziek. Op dit album zijn vooral dit soort songs te vinden, uptempo en opbeurend van sfeer.

The Crookes is duidelijk hoorbaar een Britse indieband, maar soms wordt een knipoog gegeven naar Amerikaanse bands uit de jaren vijftig en vroege jaren zestig. 'American Girls' begint bijvoorbeeld kaal en a capella, maar dan wordt het een lied dat aan rockabilly doet denken met een Buddy Holly-achtige galm in de microfoon. Ook het heerlijk simpele lied 'The Cooler King' heeft een retro-feel met zijn doo-wop koortje; het klinkt als een live uitvoering. Titeltrack 'Hold Fast' klinkt lekker opgezwepend en is kenmerkend voor de sound van dit album. Op 'Sal Paradise' wordt wat gas teruggenomen, dit is een sfeerlied met zachte zang en een mooi licht gitaargeluid. 'The I love You Bridge' is ook rustiger, maar klinkt iets treuriger mede dankzij die mooie typisch Britse snikzang van Waite. Maar toch blijft de ongecompliceerde poppy sound overheersend.

Hold Fast is niets meer of minder dan een opgewekt indiealbum dat lekker wegluistert. Geen complexe songstructuren of instrumentale hoogstandjes, maar elf tracks die minimaal redelijk en maximaal goed zijn. Je krijgt geen minkukels en ook geen nieuwe klassiekers te horen, maar who cares? Een cd die je met plezier beluistert is good enough for me en dat geldt zeker voor deze.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:The Crookes Label:Munich Records
volgende recensie
Cover Baroness - Yellow & Green

Baroness - Yellow & GreenFans van Baroness veren ongetwijfeld blij op bij de aankondiging van een...

Cover Cypress Hill & Rusko - Cypress X Rusko
vorige recensie

Cypress Hill & Rusko - Cypress X Rusko Het mag toch wel één van de - zoniet domweg dé – meest opvallende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT