RECENSIE: Robbie Rivera - Dance or Die

print
mail to friend
Cover Robbie Rivera - Dance or Die
recensie cijfer 2012-06-28 Welkom op de reizende kermis van Robbie Rivera. Er staan dertien doldwaze attracties op je te wachten. Wie durft ze allemaal te doorstaan?

‘In The Morning’ staat aan de ingang en windt er geen doekjes om. Na een korte opstartronde zweven we door de avondlucht. Op de achtergrond klinkt een makkelijk deuntje, iets van Armin ofzo. Gelukkig gaat de turbo op de turbo en wordt het zweven vervangen door op en neer schommelen. Een onschuldige attractie, maar hij staat erg lelijk in de verf. In de ‘All We Are’ lachspiegeltent staan een paar jonge gastjes te jumpen op een kinderachtig vocaal nummer met jumpstyle beat. Hebben ze nog nooit van Skrillex gehoord?

De 90’s herleven in de ‘Turn It Around’. Je gaat rustig zitten en draait wat rondjes in je stoeltje. Er klinkt een vrolijk popliedje. Het kan Alphabeat zijn, maar daar is het niet gelikt genoeg voor. Plots verandert de muziek en openbaart zich een gigantisch waterorgel. Op de maat van eenvingerige David Guetta-akkoorden spuiten roze waterstralen door de lucht. Het water spettert alle kanten op en voelt viezig lauw aan.

Opdrogen kan in de ‘Dance Your *ss Off’. Een bewegende hindernisbaan. De trappen, muren en plafonds gaan als een malle, terwijl de bas door de tent dreunt. Mc Mr. Eyez geeft een weergaloze Turbo ”I’m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer” B. imitatie.

Twee tenten verder staat skibar ‘Zoomas’. Helaas begeven de speakers het na twee minuten, dus nemen we onze breezer maar mee naar shooterbar ‘Miami’. De nummers duren helaas veel langer dan we gewend zijn in onze eigen feest cafés. Op naar de volgende attractie dus. ‘I Want More’ is een spin variant. Ronddraaien en af en toe een minuutje op en neer. De attractie bestaat al een jaar of zestig en is behoorlijk saai.

Op naar de ‘Ding Dong’. Helemaal van deze tijd met een Ting Tings remix als begeleiding. Je maag keert zich wel herhaaldelijk om. Echt kotsen wordt het pas tussen de ‘Starlight’ en de ‘Forever Young’, waar covers van Muse en Alphaville je huig kietelen.

De Rivera kermis tart je smaakpapillen, mits je die al ontwikkeld hebt. Bij de uitgang wordt de soundtrack aangeprezen: Dance Or Die. Een absurde geste. De bezoekersaantallen zullen er desondanks niet om liegen.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Robbie Rivera Label:Black Hole Recordings
volgende recensie
Cover Tom Dice - Heart for Sale

Tom Dice - Heart for SaleTalentenjachten overspoelen ons al jaren. En om nu te zeggen dat het zijn...

Cover Aziz Sahmaoui - & University of Gnawa
vorige recensie

Aziz Sahmaoui - & University of Gnawa Amadou en Mariam, Shantel en Buena Vista Social Club. Stuk voor stuk grote...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT