RECENSIE: Robbie Rivera - Juicyibiza 2011

Robbie Rivera – Juicy Ibiza 2011
recensie cijfer 2011-11-10 Robbie Rivera heeft zijn exotische naam te danken aan zijn Puerto Ricaanse roots. Hij werd er in 1973 geboren en draaide op zijn zestiende al in lokale clubs. In 1996 verscheen zijn eerste eigen single ‘These Are The Sounds In The House’. Sindsdien voegt Robbie de daad bij het woord. Hij begeeft zich zowel met zijn eigen producties als met zijn sets in een verscheidenheid aan genres. Door de jaren heen is hij wel steeds commerciëler geworden.

Juicy Ibiza is een dubbel mix album. De naam verwijst naar zijn eigen platenlabel Juicy Records. De naam Juicy gebruikt hij ook voor zijn fameuze feesten tijdens de jaarlijkse Winter Music Conference in Miami. Het Juicy Beach concept draait inmiddels ook op volle toeren in zijn tweede woonplaats Ibiza. De hardst werkende man in danceland heeft een grote schare fans, die een hoge opkomst bij zijn sets garandeert. Met deze nieuwe compilatie kun je er alsnog bij zijn, of herinneringen ophalen.

Mix 1 gaat direct los in een vrolijke vakantiestemming met ‘First Light’ van The Eight Note & MR Clark. Een vocale trancetrack over een dromerige zomerse melodie. De mix switcht vloeiend tussen progressive, opzwepende electrohouse en trance. Robbie laat vrijwel iedere track tot een climax komen, wat een zekere effectbejag moeheid in de hand werkt en de mix als geheel erg commercieel maakt. Naast grote namen als Moby, Pleasurekraft, Jesse Voorn, Sidney Samson en Tiësto & Marcel Woods, zijn er ook eigen producties. ‘The Sound Of The Times’ en ‘Imagine’ passen er prima tussen, maar ‘We Are Monkeys’ is wel erg goedkoop. Wie geen behoefte heeft aan verdieping, maar gewoon lekker wil hossen kan volop aan de bak met deze mix.

Op de tweede disc gunt Rivera zichzelf wat meer ruimte. Niet iedere track hoeft meer voluit los te gaan. De trance invloeden zijn wat minder en er zijn kleine uitstapjes richting techno. Dit blijkt direct uit de tracks van de hand van Mac Zimms, Sharam Jey, Moguai en Austin Leeds. Ook Koen Groenevelds ‘Airbuzz’ past er prima tussen. Daartegenover staan dan weer typische trance tracks zoals Ferry Corsten’s ‘Feel It’ en Richard Durand & Kash met ‘Explode’.

Voor de fans van commerciële housemuziek is Juicy Ibiza een groot feest. Wie prat gaat op een enigszins ontwikkelde smaak zal zijn neus ervoor ophalen. Behoor je tot de fanbase, dan is dit de ideale soundtrack voor herinneringen aan de zomer in Ibiza, of de winter in Miami.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Robbie Rivera Label:Black Hole Recordings
Richard Durand – In Search Of Sunrise 9, India

Richard Durand - In Search of Sunrise 9 Richard Durand werkt hard aan zijn carrière in de trance scene. De vroeger...

First State – The Whole Nine Yards: Amsterdam – Los Angeles

Various - First State: The Whole Nine Yards Soms vraag je je lichtjes af waarom een cd een bepaalde naam heeft. The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT