RECENSIE: Daisy Cools - The Paris File

Daisy Cools - The Paris File
recensie cijfer 2011-06-16 The Secrets We Keep uit 2009 werd door de Rotterdamse Daisy Cools deels geschreven in het landhuis van Ray Davies (The Kinks) in Manchester. Ze volgde hier een workshop, die uiteindelijk uitmondde in haar tweede album, met daarop elf ogenschijnlijk luchtige liedjes. Dat deze ambitieuze singer/songwriter geen thuisblijver is en dus het avontuur niet schuwt, blijkt wel uit haar nieuwste project The Europe Files.

The Europe Files zal bestaan uit een verzameling van zes ep`s die in het teken staan van een Europese stad. Daisy zal daar een tijdje verblijven, er inspiratie opdoen en liedjes schrijven. De eerste ep in de serie is getiteld The Paris File. Zoals het concept al aangeeft woonde Daisy een tijdje in Parijs. Daar gaf ze verschillende optredens en jamde ze met muzikanten uit de stad.

De ep bevat vier tracks met Engelstalige gitaarpop waarvan 'Be Good' de single is. Aan de hand van het materiaal is het erg logisch dat juist dit de single is. De pakkende pop bevat een refrein dat meteen blijft hangen en wat je snel mee zal zingen, niet te uitbundig maar ingetogen, net als Daisy zelf. Het zou zowaar een roadsong kunnen zijn als je in je auto richting de Parijse Perifirique rijdt. Meer Franse aspecten zul je echter niet horen op deze ep. Met zo'n titel zou je dat misschien wel verwachten.

De stem van Daisy, maar ook het genre heeft wat weg van zangeressen als Katie Melua en Norah Jones. Ze loodst je op een rustige manier door haar zomerse liedjes. De zang en de gitaar verhouden zich in de luisterliedjes 'Steal It','Gogo' (waarin ze soms naar Shakira neigt) en 'The Paris List' erg goed tot elkaar. De extra (elektrische) gitaren en drums van producer Chris Grem maken de liedjes af.

Hoewel de Parijse identiteit er dan niet zo bovenop ligt, bevallen de liedjes op The Paris File wel degelijk. Voor de volgende ep vertrekt Daisy spoedig naar Palermo om daar te gaan schrijven aan The Palermo File. Na dit eerste deel in The Europe Files is de interesse voor de volgende delen gewekt.


Eerdere recensies van Daisy Cools:
- 06-02-2010: The Secrets we Keep.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Daisy Cools Label:Rough Trade Distribution
Dels – Gob

Dels - GobNaast de laatste cd van de Britse undergroundlegende Wiley brengt het...

Low Vertical – I Saw A Landscape Once

Low Vertical - I Saw A Landscape Once Met hun debuutlangspeler I Saw A Landscape Once maken de heren van Low...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT