RECENSIE: Eden's Curse - Trinity

print
mail to friend
Eden’s Curse - Trinity
recensie cijfer 2011-03-27 Eden’s Curse brengt met Trinity alweer zijn vierde release uit sinds het ontstaan van de band in 2007. Dit Trinity is een typisch voorbeeld van wat je een wereldse schijf kunt noemen, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk, want de muzikanten zijn multinationaal. Bassist, oprichter en voornaamste componist Paul Logue is een rasechte Schot, vocalist Michael Eden werd in de Verenigde Staten geboren, Thorsten Koehne is afkomstig uit Duitsland, Pete Newdeck is een Engelse drummer en keyboard wizard Alessandro Del Vecchio bezit de Italiaanse nationaliteit. Figuurlijk omdat Eden’s Curse hier een pareltje voor de hongerige wolven gooit.

Kon de band met vorige releases al overtuigen, dan is dit de kroon op hun werk. Bijna perfecte arrangementen worden vlekkeloos gecombineerd met de glasheldere vocalen, scheurende gitaarsolo’s en grootse toetsenklanken. Vaak neigt het bombast van toetsen naar prog gerichte rock en dat komt de muziek alleen maar ten goede.

Zoals in het verleden al het geval was, wist Eden’s Curse weer enkele rasmuzikanten te vangen om de nummers in te kleuren met hun muzikaliteit. James LaBrie, voor niemand een onbekende, zingt alle achtergrondvocalen in en gaat een duet aan met Eden in ‘No Holy Man’. Andy Deris laat zich van zijn extreem harde kant horen in ‘Black Widow’.

Verder hoor je enkel en alleen pareltjes van songs, zoals het stevige titelnummer als opener, het bijzonder melodieuze ‘Can’t Fool The Devil’ en ‘Jerusalem Sleeps’. Ook de in mei overleden rockgod Ronnie James Dio wordt niet vergeten. ‘Rock ‘n Roll Children’ is een echt eerbetoon aan de charismatische zanger en boegbeeld van de meest toonaangevende bands in de geschiedenis van de hardrock.

Trinity is dus een compleet album en moet bands als Dream Theater aanzetten om hun opvolger nog beter te maken. Eind dit jaar wordt dit zilveren schijfje meer dan waarschijnlijk in menig jaarlijstje opgenomen.
Recensent:Gunther Moens Artiest:Eden's Curse Label:AFM
volgende recensie
La Boutique Fantastique – La Boutique Fantastique

La Boutique Fantastique - La Boutique FantastiqueTymen Bergman en Maurits Goossens zijn La Boutique Fantastique . De twee...

Alex Beyrodt’s Voodoo Circle
vorige recensie

Voodoo Circle - Broken Heart Syndrome Voormalig Silent Force en huidig Primal Fear snarenplukker Alex Beyrodt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT